Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медицинска школа у Прокупљу обележила свој дан

rssBookmark and Share

Прокупље 22.03.2017. Јужна Србија Инфо

Медицинска школа „Др Алекса Савић“ данас је обележила 57 рођендан. Тим поводом на спомен бисту доктора Алексе Савића, по коме ова школа и носи име, ученици првог разреда су положили венце. Свке године на овај дан, својих школских дана присете се и матуранткиње прве генерације ове школе, Милка Маринковић и Слободанка Ивановић Павловић. Оне су медицинску школу завршиле давне 1963-64. године.

Медицинска школа у Прокупљу обележила свој дан

Директор школе Аца Вучуровић је овом приликом поздравио ученике првог разреда, који су сваке године овде традиционално на овај дан, како би се упознали са ликом и делом доктора чије име школа носи.

-Наша школа може да се похвали добрим резултатима, одличним генерацијама и вредним здравственим радницима. Она има 550 ученика  у 17 одељења на три смера, медицински техничар, педијатријска-сестра техничар и гинеколошко-акушерска сестра. Генерације ученика које заврше школовање у Прокупљу и нашој школи су врло успешне у нашој земљи, али и у свету, истакао је директор Вучуровић.

Он је најавио да ће у најскорије време ова средња школа добити свој простор. Реч је о прокупачком Дому здравља, где ће са приземљем и првим спратом добити око 2000 квадрата, што би било сасвим довољно за функционисање једне средње  медицинске школе, посебно зато што би била у непосредном контакту са медицинском установом.

Ученици и наставници медицинске школе „Др Алекса Савић“ своје успехе, искуства, добре резултате са различитих такмичења којима се поносе, али људе који су оставили траг у свакодневном раду, забележили су на страницама још једног школског листа „Бистрик“, који су и ове године издали поводом Дана школе.


#   Прокупље   годишњица   средња школа   Др Алекса Савић медицинска школа   рођендан   медицински техничар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима