Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева: Предузеће "Ратко Митровић" да се држи рокова изградње мостова на Коридору 10, или...

rssBookmark and Share

Бујановац 24.09.2018. Јужна Србија Инфо

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи ауто-пута од Српске куће до Левосоја, и поручила да ће до краја године бити завршени комплетни источни и јужни крак Коридора 10.

Михајловићева: Предузеће "Ратко Митровић" да се држи рокова изградње мостова на Коридору 10, или...

Михајловићева је новинарима после обиласка радова рекла да је на деоници Српска кућа-Левосоје пуштено у саобраћај 6,6 километара ауто-пута и да је остало да се заврше радови на два моста како би цела траса била комплетно пуштена. 

„Од фирме „МБА Раткo Митровић“, која изводи радове на мостовима, очекујем да се држи рока. Мостови су дуги 39 и 60 метара и није у реду да се брукамо и да, поред целог Коридора и Грделичке клисуре у којој се ради 24 сата, не можемо да завршимо два моста од деведесетак метара. Порука извођачима је да се прихвате посла и да се држе рока, не желим проблеме“, рекла је Михајловићева.

В. д. генералног директора ЈП „Путеви Србије“, Зоран Дробњак, рекао је да су тренутно у току радови на два моста на траси од Српске куће до Левосоја и да ће комплетна деоница бити пуштена у саобраћај за месец дана.

В. д. директора „Коридора Србије“, Зоран Бабић, рекао је да је на деоницама ауто-пута кроз Грделичку клисуру завршено 96 одсто радова, као и да су комплетно завршена три од шест лотова. “У тунелу Манајле је једна цев асфалтирана и офарбана, ради се још друга цев. Кад је реч о косини 2, која се обрушила, анализе Грађевинског факултета показале су да нема померања преостале масе, а ради се 24 сата на санацији косине. Ту је потребно померити око 300.000 кубика земље за десетак дана, како би  могли да буду постављени шипови за галерију која ће бити дуга 150 метара”, рекао је Бабић.

Деоница Српска кућа-Левосоје на друмском Коридору 10 дужине је 8,06 километара, а радове изводи конзорцијум „Србијааутопут“ и „МБА Ратко Митровић“.


#   Бујановац   Путеви Србије   саобраћај   ауто-пут   Зорана Михајловић   коридор 10   Зоран Бабић   24 сата   Министарство грађевинарства   Зоран Дробњак   Левосоје   Српска кућа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима