Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Александар Вулин обишао Полицијску управу Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 13.04.2022. Јужна Србија Инфо

Министар полиције Александар Вулин обишао Полицијску управу Ниш: Заштита обичног човека мора да буде приоритет рада полиције...

Министар Александар Вулин обишао Полицијску управу Ниш

Министар унутрашњих послова Александар Вулин посетио је данас Полицијску управу Ниш и разговарао са новим начелником и руководиоцима ове полицијске управе о свим  мерама које су предузете на унапређењу безбедности грађана Ниша у претходна два месеца и истакао да заштита обичног човека мора да буде приоритет рада полиције.

Начелник Полицијске управе Ниш Јовица Стојменовић реферисао је министру полиције Александру Вулину о резултатима које је  полиција остварила у претходном периоду и предочио будуће активности припадника полиције у циљу постизања веће заштите и безбедности грађана Ниша.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин нагласио је да се успех начелника сваке полицијске управе мери по томе колико је труда и рада уложио да заштити обичне људе и по томе колико се грађани осећају сигурно и безбедно.

„Успех сваког начелника полицијске управе зависи од тога колико је труда и рада уложио у борбу против уличног криминала, разбојника, лопова, џепароша и свих оних који ремете свакодневни начин живота и мир наших грађана. Успех начелника полицијских управа мери се по томе колико се обични људи осећају сигурно", истакао је министар полиције Александар Вулин.

Министар полиције Александар Вулин захвалио се припадницима нишке полиције који даноноћно улажу максималне напоре како би расветлили имовинска кривична дела која највише погађају наше грађане.

„Од 11 разбојништава која су пријављена од почетка године на подручју Ниша, расветљено је чак девет, а преданим радом нишких криминалистичких инспектора решена је серија од пет разбојништава и иза решетака је стављено двоје дрских разбојника који су у вечерњим сатима пресретали млађе пролазнике на улици и, претећи им ножем, отимали новац. Безбедност обичних људи ми је најважнија, хоћу да наша деца, наше баке и деке, мајке и очеви буду потпуно сигурни и безбедни, то је приоритет мог рада као министра полиције", нагласио је министар унутрашњих послова и истакао да ће се на улицама Ниша наћи још више позорника како би се безбедност Нишлија појачала.

„Полицајцима позорницима који свакодневно патролирају улицама Ниша грађани могу да се обрате у сваком тренутку. Како бисмо појачали безбедност грађана Ниша, почетком године овај град је добио још 34 млађих полицијских службеника који заједно са старијим колегама брину о сигурности грађана, док је 36 на обуци и они ће се ускоро, такође придружити својим колегама. Учинићемо све да грађани Ниша и Нишавског округа буду мирни и безбедни", поручио је министар полиције Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одао је пошту и положио цвеће на спомен-обележје погинулим полицијским службеницима Полицијске управе Ниш.


#   Ниш   МУП РС   Александар Вулин   ПУ Ниш   Јовица Стојменовић
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима