Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МУП: Лажне дојаве о бомбама у тржним центрима стигле са мејл сервиса који је базиран у Швајцарској

rssBookmark and Share

Ниш 18.04.2022. Јужна Србија Инфо

Током данашњег дана са мејл адресе сервиса „Protonmail“, на адресе више тржних центара у Србији упућене су поруке о наводно постављеним експлозивним направама у тим објектима, за које је након контрадиверзионог прегледа установљено да су биле лажне.

МУП: Лажне дојаве о бомбама у тржним центрима стигле са мејл сервиса који је базиран у Швајцарској

Са исте мејл адресе поруке исте садржине послате су на мејл адресе тржних центара - Рајићева, Меркатор Центар Београд,  Галерија - Београд и Делта Планет у Нишу.
 
Мејлови су стигли са сервиса „Protonmail“, мејл сервиса који је базиран у Швајцарској и са њега су и у претходном периоду у неколико наврата слате претње и Аеродрому „Никола Тесла“ и компанији „Air Serbia“, а према оперативним сазнањима упућене су са територија једне европске земље и Украјине.
 
Полиција интензивно, у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал, ради на прикупљању података у вези са извршиоцима овог кривичног дела, а званично ћемо затражити помоћ путем међународне оперативне полицијске сарадње ради добијања података о налогодавцу, организаторима и извршиоцу овог кривичног дела.


#   Ниш   МУП РС   бомба   лажна дојава   високотехнолошки криминал   Делта планет   Тужилаштво за високо технолошки криминал   мејл   електронски сервис
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима