Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најстарија нишка школа добија нови изглед

rssBookmark and Share

Ниш 24.11.2016.

У току су радови на реконструкцији фасаде зграде најстарије нишке школе „Учитељ Таса“ за коју је Град Ниш издвојио 11 милиона 600 хиљада динара. Градилиште је обишао и градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима како би се уверио да се радови одвијају по плану.

Најстарија нишка школа добија нови изглед

"За реконструкцију фасаде издвојили смо више од 11,6 милиона динара, а поред фасаде урађено је и санирање кровне конструкције“, рекао је овом прилико Булатовић.“ У плану су и неки занатски, бојадерски, радови на опшивању крова и постављање нових олука, као и делимично партерно уређење дворишта“, додао је градоначелник. Он је истакао да у многим школама треба још пуно тога да се уради и да ће се Град Ниш трудити да, без обзира на то на какве проблеме буде наилазио, створи најадекватније услове за живот у Нишу. Радови у ОШ Учитељ Таса биће завршени до 20.децембра, односно до почетка зимског распуста.

Реконструкција фасаде ОШ Учитељ Таса планирана је програмом капиталног инвестирања и обухваћен је велики број школа. Према речима начелнице Управе за образовање Марине Костић радови се изводе по приоритету и до сада је реализовано 95 одсто планираних радова за ову годину. Према њеним речима, на овај начин Град настоји да запосленима у образовању и деци омогући адекватније услове за рад.

Директорка ове школе Радмила Крстић захвалила је Граду, надлежној градској управи и Дирекцији за изградњу града и извођачима радова на сарадњи не би ли све текло по плану. Она је нагласила да је најстарија нишка школа ове године обележила 185 година рада и да ће се новим изгледом школе поносити и град и школа, али и родитељи и деца.Она је нагласила да, осим Града и донатори помажу школи како би деца добила одличан простор за игру у едукацију.


#   Ниш   образовање   Дарко Булатовић   реконструкција   Учитељ Таса ОШ   фасада   Радмила Крстић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима