Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Недавно отворена деоница Коридора 10 већ пун рупа

rssBookmark and Share

Бела Паланка 22.02.2016. Н1 инфо

Деоница Коридора 10 код Црвене Реке, која је свечано отворена крајем децембра, није завршена и због бројних оштећења која су на њој већ видљива, стручњаци кажу да ће исти пут опет морати да буде рађен.

Свечано отворен Коридор 10 већ пун рупа Извор: Н1
Свечано отворен Коридор 10 већ пун рупа Извор: Н1

Нема завршног слоја целом дужином, а и основни је нераван, зауставна трака је затворена јер нису урађени сливници, а бројне рупе на мосту јављају се јер је асфалт нанет преко металних плоча за које не може да се веже, кажу саговорници Н1.

За путеве у Србији кажу да личе на крпе са закрпама, тако да учестали позиви и жалбе на рупе не би били уопште чудни да на отварању овог конкретног пута нисмо били пре само месец ипо дана. Ми, бројне друге новинарске екипе, 5.000 људи, званичници, а испред Владе - потпредседница и председник.

"Ми данас можемо овако поносно да гледамо на овај пут", поручио је пре само два месеца премијер Вучић на свечаном отварању.

Поглед на пут се брзо променио. Сада стручњаци потврђују оно што је видљиво и голим оком - са њим нешто није у реду.

"Ту постоје неке три врсте проблема. Очито се види да поједини делови ауто-пута нису завршени, што се види по деловима који би требало да буду у саставу ауто-пута, види се да завршни слој недостаје", објашњава грађевински инжењер Данијел Дашић.

Да пут није завршен поврђују и стручњаци Грађевинског факултета и Предузећа за путеве, али пред камере је једини пристао да стане Дашић, који има преко 20 година искуства у различитим грађевинским пројектима и њиховом надзору.

"Једноставно, грађевински радови захтевају одређене временске услове и не могу се урадити уколико то временски услови не дозвољавају", каже Дашић.

А какво је време било 30. децембра када је пут отворен, знамо из изјаве премијера.

"Овде сте се смрзли као да је хладно, нема ни минус пет", рекао је премијер док је снег провејавао.

Он је тада наложио директору Коридора да пут до краја марта 2017. у потпуности мора да буде отворен, али није рекао да ли мора да буде и завршен.

Стручњаци кажу да ће слој који недостаје морати да сачека боље временске услове. На питање, шта ће се у међувремену са путем догодити, кажу - колико пропадне, пропао је.

Гордана Бјелетић


#   Путеви Србије   саобраћај   Бела Паланка   Александар Вучић   ауто-пут   временски услови   коридор 10   Црвена Река   Данијел Дашић
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима