Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш поново - сија

rssBookmark and Share

Ниш 01.10.2014. Новости

Договором локалних челника са „ЕПС Снабдевањем“, на инсистирање министра рударства и енергетике Александра Антића, те уплатом 30 милиона динара, град на Нишави је од понедељка поново добио јавну расвету.

Ниш поново - сија

Министарство је, уједно, позвало „ЕПС Снабдевање“ да уложи максималне напоре како би се такве и сличне ситуације убудуће решавале преговорима са локалним самоуправама, а не искључењима због којих штету трпе првенствено грађани.

Иначе, искључење уличне расвете у граду са око 270.000 становника изазвало је велики револт Нишлија, који само желе живот достојан човека у 21. веку...

- Данима смо упозоравали и молили надлежне да измире дуг за електричну енергију, јер смо од „ЕПС Снабдевања“ добили налог за искључење. Нажалост, није испоштован чак ни додатни рок од три дана, па смо морали да прибегнемо „маказама“ - објашњава директор „Југоистока“, Дарко Булатовић, наглашавајући да је о свему претходно била обавештена чак и полиција.

Замерају им, каже Булатовић, и то што је струја искључена баш у недељу, иако је свима јасно да би и било који други дан био једнако проблематичан за остајање у мрклом мраку...

Ипак, ма колико мера била непопуларна, свима је послата јасна порука да нема повлашћених. Да Ниш није остао без јавне расвете, такав потез тешко би било објаснити Врањанцима, Лесковчанима, Зајечарцима... које је „Југоисток“, из истих разлога и такође по налогу „ЕПС Снабдевања“, недавно био искључио са мреже. Уосталом, без струје свакодневно остају и грађани који су неуредне платише.

- Тачно је да су нас упозоравали, али нико није очекивао да ће јавну расвету искључити баш у недељу увече, када нисмо били у могућности да реагујемо и спречимо последице. Без обзира на висину дуга, град Ниш ово није заслужио и „ЕПС Снабдевање“ је могло да сачека бар понедељак. Јер, да смо у недељу на рачуну имали чак и милијарду динара, објективно, не бисмо могли да обавимо уплату - каже заменик градоначелника Ниша, Љубивоје Славковић.

Подсетивши да је дуг настао због слабог прилива средстава у буџет и кредитног задужења града из ранијих периода, Славковић наглашава да Ниш више неће бити у мраку, те да ће - поред већ уплаћених 30 милиона динара - најкасније за петнаестак дана, „ЕПС Снабдевању“ бити прослеђен истоветан износ.


#   Ниш   ЕПС   Југоисток   Љубивоје Славковић   Дарко Булатовић   ЕПС Снабдевање   без струје
@EPSsnabdevanje @EDJugoistok @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима