Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки већници добили ресоре

rssBookmark and Share

Ниш 28.08.2020. Јужна Србија Инфо

Након данашње седнице новог Градског већа Ниша, јавности су представљена задужења чланова нове градске владе.

Нишки већници добили ресоре

"У одабиру чланова Већа гледала сам да то буду људи који су се показали или доказали у одређеној области. Оно што је важно рећи је и то да нисам морала да изаберем управо ове људе, нисам имала притисак ни са једне стране да изаберем ове људе и мислим да ће оправдати како моје, тако и поверење грађана, казала је градоначелница Драгана Сотировски на првој седници овог тела када су већеницима додељени ресори. 

Чланови Градског већа су заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић која је ресорно задужена за подручје социјала заштита, Слободан Ранђеловић, ресорно задужен за пољопривреду,

Адрина Анастасов задужена за подручје културе и туризама.

Подручје планирање и изградња додељено је Ненаду Стојановићу, док је др Марија Ранђеловић задужена за образовање.

Предраг Стојановић је ресорно задужен за финансије, Сања Милојковић за заштиту животне средине, Мирослав Ђокић за сарадњу са градским општинама, инспекцијским службама, комуналним и јавним предузећима.

Др Владислав Марјановић задужен је за привреду, инвестиције и регионални развој, a Бранислав Качар за омладину и спорт.
             

Ко су градски већници 

Заменица, Душица Давидовић се доказала у области социјалне заштите која јој је поверена. Ради на бројним међународним пројектима и има међународну срадању у области социјалне заштите. 
               

Соња Милојквић, инжењер заштите животне средине и радник Градске управе Града Ниша. Радила је у Управи за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине, била је шеф Одсека за заштиту животне средине и у Секретаријату за заштиту животне средине радила је на пословима управљања у области животне средине.

Предраг Стојановић дипломирани економиста са дугогодишњим радним искуством у привреди, а последњих 16 година ради у буџету. Долази са радног места саветника начелника Нишавског управног округа где је водио финансије.
             

Андриана Анастасов је била председница Скупштине Градске општине Палилула, а пре тога народна посланица. За себе каже да има искуства у када је у питању култура и туризам и спрема је на сарадњу са институцијама и ресорним секретаријатом и прихватиће све идеје и сугестије и биће отворена за сарадњу са свима.
           

Мирослав Ђокић је десет година радио у комуналном сектору, био члан Већа Градске општине Нишка Бања, а пре тога био је одборник у Скупштини града. Каже да има довољно искуства да сагледа све проблеме који се тичу његовог ресора и нада се да ће подићи ниво ових услога што суграђани заслужују.
             

Слободан Ранђеловић је радио у приватном скетору 19 година. Након тога је радио у Студентском центру на пословима помоћника директора за исхрану. Нада се да ће побољшати ситуацију у пољопривреди кроз субвенције и пројекте.
           

Марија Ранђеловић је доктор педагошко-комуниколошких наука са 25 година рада  у српској просвети. Радила у мало у предшколском, затим основном и средњем образовању и на крају као и профеоср у настави која се односи на студенте. Пробаће да сва своја знања и искуство примени и на функцији на којој се сада налазу, а да од тога сви имају бенефит.
           

Др Владислав Марјановић је професор на Економском факултету Универзитета у Нишу и предавач је по позиву на кош три универзитета у Словенији и у Руској федерацији. Макроекономиста је и бави се питањима привредног развоја и економске политике. Примениће, како каже, сва своја знања и искуство за развој града да би био пожељан за живот, а грађани задовољни.
         

Бранислав Качар је ресорно задужен за омладину за спорт и истакао је да ће са новом градоначеницом и новим тимом остваривати још боље резултате у оваој области.
           

Ненад Станковић је у градској администрацији од 2004.године, био је одборник у три сазива. Његов задатак је да, наглашава, да испуне све што су обећали грађанима и мало више од тога.

 


#   Ниш   Градско веће   Драгана Сотировски   Душица Давидовић   Марија Ранђеловић   Бранислав Качар
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима