Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови сукоби у Јумку

rssBookmark and Share

Врање 17.06.2014. ЈугМедиа, РТВ Врање, Бета

Раднички протести у Јумку који трају од средине јануара, данас су ескалирали јер су радници изреволтирани ангажовањем приватног обезбђења насилно ушли у управну зграду.

Нови сукоби у Јумку

Представници репрезентативних синдиката тврде да руководство на све начине покушава да угуши штрајк, али да је ангажовање „приватног“ обезбеђења недопостиво.

Мира Димитријевић, председница већа Самосталног синдиката, каже да је забринута због протоеста који прете да ескалирају у сукобе радника и обезбеђења, додаје да је покушала да разговара са директором Гораном Ђорђевићем.

„Требало би до петка да се састану представници синдиката, ресорног министарста и руководства. Радници су прилично револтиран„, каже Димитријевић.

Радници су одлу чили да сачекају до петка, ако не дође до сусрета спремни су да у  понедељак  крену пешице до Београда.

 

РТВ Врање: Директор Јумка вређао новинарску екипу

Вршилац дужности главне и одговорне уреднице Телевизије Врање Љубица Здравковић Џонов изјавила је данас да је новинарка те телевизије Марија Крстић Јорданов доживела претње и увреде док је била на новинарском задатку.

Због тога је ТВ Врање упутила протестно писмо на адресе оба новинарска удружења.

Здравковић Џонов је за агенцију Бета изјавила да је јутрос на позив синдиката "Јумка" послала екипу телевизије Врање да извештава о дешавањима у тој компанији, али да је вршилац дужности генералног директора "Јумка" Горан Ђорђевић одбио да да изјаву уз увреде упућене новинарки и директору ТВ Врање.

ПРОТЕСТ УНС-А
Удружење новинара Србије протестовало је због претњи које је генерални директор компаније Јумко упутио новинарки Радио-телевизије Врање Марији Крстић Јорданов. Новинарка је УНС-у рекла да је Ђорђевић псовао, вређао, говорио јој да је луда и да јој је потребно лечење, као и да је дно дна.

 "Јутрос су нас позвали синдикати у Јумку рекавши да је директор ангажовао приватно обезбеђење и да им не дозвољава да уђу у управну зграду. Послали смо екипу да би били у току са том причом јер у Јумку ради велики број Врањанаца, а Марија је добила налог да узме изјаве и од штрајкача и од руководства", казала је Здравковић Џонов.

Према њеним речима, екипа телевизије Врање снимила је у "Јумку" моменат када су штрајкачи покушали да пробију кордон приватног обезбеђења које им није дозвољавало улазак у управну зграду, након чега је новинарка од обезбеђења затражила да јој омогуће да успостави контакт и са руководством "Јумка" ради узимања изјаве.

"Обезбеђење је новинарки прво рекло да имају наређење да не смеју да пусте новинаре ни на паркинг а затим се иза њених леђа појавио директор Горан Ђорђевић који је почео да је вређа и псује", казала је Здравковић Џонов.

Она је навела да је новинарка покушала да објасни да хоће да узме изјаву о догађајима у "Јумку" и од директора али да је он то одбио и да је питао "да ли те то директор (телевизије) послао да подстичеш штрајкаче" и затим додао "да се губи са поседа Јумка".

 


#   Врање   Горан Ђорђевић   синдикат   Јумко   протест   РТВ Врање   Мира Димитријевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима