Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обележен Дан Треће бригаде копнене војске

rssBookmark and Share

Ниш 08.10.2019. Јужна Србија Инфо

У нишкој касарни „Књаз Михаило“ у понедељак је одржана свечаност поводом Дана Треће бригаде копнене војске, који се обележава 7. октобра у спомен на дан када је Други пешадијски пук првог позива Моравске дивизије „Књаз Михаило“, познат као „гвоздени“, започео учешће у Првом Балканском рату.

Обележен Дан Треће бригаде копнене војске

Поводом Дана Треће бригаде награђени су и похваљени истакнути припадници јединице, док је вредно признање за најбољу јединицу бригаде припало извиђачкој чети којом командује мајор Милош Милошевић. Уручена су и признања за најбоље одељење, послугу и појединце, као и значке примерним војницима и старешинама и одличним стрелцима. 

У оквиру свечаности организован је и тактичко-технички збор на коме су бројни грађани, ученици основних и средњих школа могли да виде део средстава која су у употреби у бригади, а запажену улогу имала је и Организација Црвеног крста из Ниша која сваке године учествује у овој свечаности. Након дефилеа јединица, војни фолклорни ансамбл „Шајкача“ извео је атрактиван програм.

Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић са сарадницима, начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, начелници Топличког и Пиротског управног округа, градоначелници Ниша и Прокупља, епископ Нишки и војни Господин Арсеније, представници исламске и римокатоличке заједнице, пензионисани припадници Војске и многобројни гости и грађани.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Милосав Симовић   касарна Књаз Михаило   Копнена војска   Војска Србије   Трећа бригада Копнене војске   Милош Милошевић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима