Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од 1. октобра укидају се дупле путарине

rssBookmark and Share

Ниш 05.09.2015.

Такозвана дупла путарина на релацијама Београд–Суботица и Ниш–Прешево укида се од 1. октобра, најавило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Од 1. октобра укидају се дупле путарине

Нов, праведнији систем наплате по пређеном километру увешће се према налогу тог министарства и потпредседнице владе и министарке Зоране Михајловић, преноси Танјуг.

Михајловићева се претходних месеци осим за "неискључиву" наплату путарина за све, залагала и за исти систем наплате путарине у целој Србији, без изузетка.

Тако ће се избећи да исти износ путарине, у износу од 240 динара, плаћају возачи на кратким релацијама од наплатне рампе Бешка до Инђије и они који возе релацију Београд–Нови Сад, каква је пракса била до сада.

Министарка Михајловић наложила је Јавном предузећу "Путеви Србије" да се хитно престане са неправедном наплатом, што ће заживети од почетка следећег месеца, када ће и на овим релацијама почети да се примењује "затворени систем" наплате, по пређеном километру.

На нови систем наплате од Ниша до Лесковца возачи ће морати да сачекају до завршетка пуног профила пута на тој деоници, наведено је у саопштењу.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Лесковац   Путеви Србије   Прешево   ауто-пут   путарина   Зорана Михајловић   Дољевац   Нови Сад
@


 


[ Додај коментар ]