Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од понедељка међународна акција појачане контроле саобраћаја

Bookmark and Share

04.12.2022. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 5. до 11. децембра ове године, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Од понедељка међународна акција појачане контроле саобраћаја

Током акције која се истовремено спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција у Србији сваког дана ће ангажовати све расположиве алкометарске уређаје, као и уређаје за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

Од почетка 2022. године, због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 57.100 возача, што је за 11.000 више у односу на прошлу годину, а чак 10.580 возача задржано је на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

У истом периоду, у службеним просторијама задржано је и 2.330 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци, што је за 1.000 више у односу на исти период прошле године.

Министарство унутрашњих послова, поводом предстојећих слава и празника, апелује на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.


#   саобраћај   контрола   МУП РС   саобраћајна полиција   контрола саобраћаја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима