Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одбијени сви појединачни захтеви грађана за искључење са топловодне мреже

rssBookmark and Share

01.08.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Градско веће одбило је појединачне захтеве грађана за искључење са топловодне мреже, а према речима већника Милоша Банђура, на следећој седници градске скупштине биће усвојени знатно повољнији услови за привремену обуставу испоруке топлотне енергије.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

Корисницима даљинског грејања који живе у становима није одобрено искључење са топловодне мреже јер је то у супротности са градским правилником, каже већник Милош Банђур. Власници станова могу да траже само привремену обуставу или да преко суда траже раскид уговора са Градском топланом.

Због великог незадовољства корисника, на следећој градској скупштини Правилник о начину испоруке топлотне енегрије биће промењен, а грађани који више не желе услуге Градске топлане мораће да плаћају трећину фиксног дела уместо целог износа.

Корисници даљинског грејања који живе у кућама могу да се искључе са система у било ком тренутку као и власници станова, под условом да на то пристану сви станари у згради. Даљинско грејање је тренутно најскупље али не мора да значи да ће увек бити, додаје Банђур. Када буде измењен правилник, грађани ће плаћати, каже, симболчну суму новца, а остаће у систему, тако да ће моћи у сваком тренутку да поново постану корисници даљинског грејања.

 


#   искључење   Градско веће   Градска топлана ЈКП   грејање   грађани   Милош Банђур   даљинско грејање   захтеви
@Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима