Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Побољшава се инфраструктура - Градски караван на подручју Виника

rssBookmark and Share

Ниш 15.03.2022. Јужна Србија Инфо

Уз помоћ Града Ниша ЈКП „Наисус“ преузео је водоводну мрежу према Винику коју су грађани изградили пре много година и њено одржавање неће бити више њихов терет и проблем, саопштила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски током обиласка градског каравана том приградском насељу заједно са председницом градске општине Пантелеј Наташом Станковић.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Проширили смо електромрежу у две улице и људи су добили осветљење, учинићемо то и у улици Антонија Хаџића. Договорили смо се да асфалтирамо део улице Темске (раније познату као Војни пут) тамо где он недостаје, јер је имовина решена, рекла је градоначелница Ниша.

ЈКП Медиана очистила је дивљу депонију поред пруге. Није могуће решити све проблеме одједном, али једно по једно. Градски караван наставља обиласке наредних дана и месеци, срећемо се са мештанима, само разговором и конкретним потезима можемо да решавамо проблеме, напоменула је она.

Виник је некад био викенд насеље, али је великом изградњом и насељавањем то сада приградско насеље са око 1.000 становника, рекла је Наташа Станковић.

Она је најавила да ће на месту очишћене депоније ставити таблу са упозорењем да грађани свој отпад не бацају поред пруге.

У склопу редовног програма чишћења депонија, ЈКП „Медиана“ годишње прикупи око 6.000 кубних метара отпада, а ванредним ангажовањем на пет локација уклоњено је већ 1,500 кубних метара отпада, рекао је в. д. директора „ЈКП „Медиана“ Иван Михајловић.

Прошле године ванредно смо уклонили 3.600 кубних метара отпада, напоменуо је он.

Уклањање кабастог отпада је бесплатно и акција траје од 1. априла до 1. новембра. Довољан је позив, казао је Михајловић и навео да је прошле године са 1.500 пријављених адреса одвезено 4.700 кубних метара кабастог отпада.

Извор: Град Ниш


#   Ниш   Драгана Сотировски   Медиана ЈКП   Виник   Наиссус ЈКП
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима