Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Буран састанак и потпуни заокрет у ставу појединих чланова ГрО СНС у Нишу након посете Зоране Михајловић

rssBookmark and Share

Ниш 03.04.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Данас, након посете потпредседнице Владе Републике Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић одржан је састанак ГрО Српске напредне странке на коме је дошло до бурне расправе око става о нишком аеродрому.

Буран састанак и потпуни заокрет у ставу појединих чланова ГрО СНС у Нишу након посете Зоране Михајловић

На састанку су изнета различита мишљења по том питању и потпуни заокрет у ставу Бојана Аврамовића који је пре извесног времена у емисији Јужних вести "60 минута", подржао изјаву председника Вучића везано за развој нишког аеродрома. Он је у поменутој емисији између осталог изјавио да су "Нишлије штета за државу", алудирајући на улагања у Град Ниш, да би на јучерашњем састаку ГрО СНС изнео податке о висини улагања Аеродрома на релацији Влада Србија - Град Ниш. Расправа је ишла то тих размера, да је Аврамовић "оптужио" министарку Михајловић да манипулише подацима и рекао "да ће и он поднети остсвку на све функције попут посланика Ђукића, ако она остане и даље на месту министра", сазнајемо незванично.

Наиме, Аврамовић према нашем извору, тврди да је држава дала само десет, а аеродром "Никола Тесла" 6 милона у половној опреми, док је Град инвестирао 147 милиона евра?

Бојан Аврамовић, Фото: Јужна Србија архива

Аврамовић тврди је све неистина..

На питање нашег новинара, да ли су ти наводи тачни, Аврамовић је негирао и рекао да подаци које наш извор има, не само да нису званични, већ да су потпуно неистинити.

Министарка Михајловић је на јучерашњој конференцији за новинаре у Градској кући у Нишу, изајвила да се план Владе Србије о висини средстава које је потребно уложити у нишки аеродром и прорачун Развојне агенције Југ, чији је директор управо Бојан Аврамовић разликује за 5 милона евра, односно да дража предвиђа потребна улагања око 15 милона евра, док студија нишке агенције калкулише са 20 милиона евра.

Након одржаног сасатнка из ГрО СНС стигло је уопштено саопштење у којем се не наводи конкеретан случај око нишког аеродрома, већ се даје подршка мерама Владе Србије и улагањима у нишку привреду.

Саопштење преносимо у целости...

Градски одбор Српске напредне странке Ниш у потпуности подржава политику коју води председник странке и председник Републике Србије Александар Вучић, као и политику Владе Републике Србије. Градски одбор Српске напредне странке тражи од Владе Републике Србије континуирано улагање, као и до сада, у град Ниш. Ниш је Србија, Србија је Ниш, а Ниш и Србија никада неће бити на супротстављеним странама ни по једном питању. 
 
После година безнађа, пљачкашких приватизација и политике девастације Ниша и југа Србије, коју су водили наши претходници, Александар Вучић и Влада Републике Србије омогућили су саобраћајно повезивање Ниша са светом, улагањима у друмску, железниичку и авио-саобраћајну инфраструктуру. Отварањем нове зграде Клиничког центра Ниш, Александар Вучић сврстао је Ниш на светску мапу здравствене неге. Политика привлачења страних инвестиција коју води председник Александар Вучић и борба за свако радно место омогућиле су отварање фабрика "Леони", "Цумтобел", "Ими" и других компанија у којима су запослење пронашле, и тек ће пронаћи, хиљаде Нишлија. 
 
Град Ниш жели да Република Србија у будућем периоду уложи још више новца у развојне и инфраструктурне пројекте у Нишу, омогући привлачење још више страних инвестиција и отварање нових радних места. Председник Александар Вучић је грађанима Ниша гаранција да ће Република у наш град уложити све оно што је у претходним деценијама пропуштено да се уради,  јер Ниш је Србија, а Србија је Ниш, а Ниш и Србија никада неће бити на супротстављеним странама ни по једном питању. 
 


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   аеродром   Градски одбор   Бојан Аврамовић   Никола Тесла   радно место   Цумтобел
@sns_srbija @avucic @Vlada_SR @zumtobelgroup @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима