Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Демократе позивају градску власт да преипитају одлуку о укидању стоматолошке службе у Хитној помоћи

rssBookmark and Share

Ниш 05.11.2015. Миодраг Станковић

Саопштење председника Градског одбора Демократске странке у Нишу поводом укидања стоматолошке службе у Заводу за хитну медицинску помоћ

Демократе позивају градску власт да преипитају одлуку о укидању стоматолошке службе у Хитној помоћи

Поштоване Нишлије,

Недопустива је одлука којом се укида стоматолошка служба у нишком Заводу за хитну медицинску помоћ, а у најави је и укидање ове службе и у оквиру Медицине рада. Тиме се Нишлије стављају у незавидан положај и упућују на Дом здравља, који ни опремом ни кадром не може, или тешко да може, да опслужи и специфичне пацијенте који су до сада збрињавани захваљујући искључиво стоматолозима Хитне помоћи.

Овом чину су претходила законска решења која су директно указивала на гашење стоматолошке службе у Заводу за хитну помоћ, који већ послује без (довољно или уопште) хирурга и педијатара, на пример.

Логичан закључак  да је питање дана када ће беспарица и хаос у републичком и градском буџету довести целу ситуацију до апсурда и када ће бити обелодањено да Хитна помоћ као таква Нишу у целости није ни потребна.

Шта да раде Нишлије без стоматолошке службе ноћу и током викенда?

Шта да раде непокретни болесници кад их заболи зуб?

То се, очигледно никога не тиче. Они који су донели оваква решења вероватно немају проблем са плаћањем приватних стоматолога .

На несрећу, у Нишу је све теже платити и партиципацију од 50 динара.

На ту чињеницу се оглушују они који укидају неопходне службе граду и услуге његовим грађанима.

Позивам Градску власт у Нишу, да преиспита Одлуку о укидању стоматолошке службе у нишком Заводу за хитну медицинску помоћ, јер је она небројано пута оправдала своје постојање.  Искрено се надам, да зубобоља усред ноћи неће бити једини разлог због којег ће Градски челници размислити о овом мом предлогу.
 

Срдачно,
Миодраг Станковић
председник Градског одбора ДС Ниш и један од вас


#   Ниш   ДС   Дом здравља   Хитна помоћ   стоматологија   Миодраг Станковић
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима