Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жандармерија потиснула демонстранте из РТС-а, ситуација у Абердаревој и даље напета

Bookmark and Share

Београд 16.03.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Жандармерија је потиснула учеснике протеста "Један од пет милиона", предвођене лидерима опозиције, који су вечерас упали су у зграду Радио-телевизије Србије и захтевали уживо укључење у програм.

Жандармерија потиснула демонстранте из РТС-а, ситуација у Абердаревој и даље напета

Улази у зграду РТС-а били блокирани. Нешто раније, министар полиције Небојша Стефановић у ванредном обраћању, замолио је демонстранте да мирно напусте зграду телевизије.

Жандармерија је вечерас око 22 сата, потиснула демонстранте и представнике опозиције из просторија Јавног сервиса.

Испред зграде РТС-а у Абердаревој ситуација је напета.

Раније...

Учесници протеста "Један од пет милиона" ушли су у зграду Јавног сервиса, предвођени лидером покрета Двери Бошком Обрадовићем. Присутни су и лидер Демократске стране Зоран Лутовац и један од челника Савеза за Србију Драган Ђилас.

Они су око 20 часова, током трајања Дневника 2, ушли у зграду РТС-а из Абердареве улице.

Убрзо након тога стигли су и припадници специјалног одреда полиције и Жандармерије који су распоређени по ходницима Радио-телевизије Србије. Они су спречили демонстранте да се са нижих спратова попну горе.

Демонстранти су ходнике Радио-телевизије Србије излепили тракама, поломили стакла и поручили да желе да се укључе уживо у програм.

Бошко Обрадовић рекао је да демонстранти желе да ослободе Радио-телевизију Србије како би се, како каже, сазнало шта учесници протеста "Један од пет милиона" имају да поруче.

Сви улази у зграду РТС-а тренутно су блокирани. 

Истовремено, на паркингу испред зграде у Таковској демонстранти одржавају перформанс под називом "Дневник слободне Србије".

Поводом упада демонстраната у зграду РТС-а огласило је Министарство културе и информасања, наводећи да улазак демонстраната представља прелазак оне деликатне линије која друштво дели од анархије и безакоња.

"Позивамо групу која је ушла у зграду РТС-а да се повуче, а оне које их подржавају, на уздржаност од таквих поступака", саопштило је Министарство културе. 


#   Београд   МУП РС   жандармерија   Небојша Стефановић   РТС   Драган Ђилас   Бошко Обрадовић   Зоран Лутовац   1 од 5 милиона
@nesastefanovic @rts_vesti #1od5miliona @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима