Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драгослав Павловић носилац листе "Александар Вучић - Ниш сутра" на локалним изборима у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 27.04.2024. Јужна Србија Инфо

Данас је у седишту СНС у Нишу потписан коалициони споразум за наступ на предстојећим локалним изборима у Нишу. Очекивано споразум су поред напредњака, потписали су социјалисти и остале мање политичке оргнизације које су и до сада заједно излазиле на предходне изборе или вршиле заједно са СНС законодовану и извршну власт. Такође очекиван новитет је странка "Заветници" која се прикључила предизборној коалицији "Александар Вучић - Ниш сутра".

Фото: Н. Панић
Фото: Н. Панић

Споразум су потписали представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Социјалдемократске партије Србије, Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетара Србије – Солидарност и правда, Јединствене Србије, Српске радикалне странке, Покрета социјалиста и Српске странке Заветници.

Фото: Н. Панић

Носилац листе "Александар Вучић - Ниш сутра", бивши директор ЈКП Медиана, изјавио је да су споразумом одлучили да наставе политику председника Александра Вучића. Истакао је да, иако су присутна нова лица, не одричу се људи који су већ оставили печат у свом раду.

Политичка историја нам показује да присуство на првом месту на изборној листи не гарантује аутоматски позицију градоначелника Ниша. Одлука о кандидатури за градоначелника на локалним изборима обично се доноси на врху странке у Београду. Међутим, важно је напоменути да оваква прерогатива врха странке у Београду не мора увек бити апсолутна, и да се може десити да локални фактори или околности у самом граду имају одређени утицај на ову одлуку. У сваком случају, учесници на изборима морају да се ангажују и аргументовано залажу за своје кандидатуре, а крајњи исход обично зависи од комплекса различитих фактора.

Носиоци листа за градске општине су др Драгана Радовић Јаношевић у градској општини Медијана, док ће Братислав Вучковић наставити ту улогу у општини Палилула. На Пантелеју, носилац листе биће Наташа Станковић, актели председник те општине, док ће на Црвеном Крсту то бити Драган Станковић. У општини Нишка Бања, др Томислав Костић представљаће странку као носилац листе.

Како сазнајемо, одмах иза Драгослава Павловића на листи је Игор Новаковић (СПС) и Милан Лазаревић, лекар на нишкој Крадиохирургији.

Поред њих тројице, међу првих двадест на листи за Град су Драгана Радовић, Миле Илић, Урош Радуловић, Маја Живковић, Владан Ћосић, Оливера Николић, Борис Ђинђић, Љуба Динић, Славица Алексић, Иван Михаиловић, Данијела Нешић, Марија Костић, Снежана Јовановић, Бранислав Стојковић, Ивана Цветковић и представник ПУПС-а за кога још увек немамо податке.

 


#   Ниш   СПС   СНС   Покрет Социјалиста   Драгослав Павловић   ПУПС   историја   Драган Станковић   Јединствена Србија   Заветници   локални избори 2024   Александар Вучић - Ниш сутра
@socijalisti @sns_srbija @JS_domacinski @zavetnici @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима