Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић: Да граде обданишта, а не да бацају паре на гвожђурију

rssBookmark and Share

22.02.2017. Е.М. Јужна Србија Инфо

"Напокон су почели радови на изградњи кружног тока у Душановој улици испред Имиџа. Пројекат у оквиру реконструкције ове улице нашао се на столу бившег градоначелника Ниша још пре четири године, али је он то схватио као подметање", каже Бранислав Јовановић, одборник коалиције "Ниш, мој град" у Скупштини Града Ниша.

Јовановић: Да  граде обданишта, а не да бацају паре на гвожђурију

"И ево до данашњег дана овај пројекат није реализован", наставља Јовановић

Он тврди да је из програма Националног инвестиционог плана у оквиру реконструкције улица у центру града од државе било обезбеђено 50 посто за реконструкцију Душанове улице и изградњу кружног тока у оквиру организације саобраћаја на тој раскрсници.

“Такође постоји пројекат и обезбеђена дозвола за реконструкцију Душанове улице на раскрсници са улицом Војводе Мишића. Оно што сматрам неопходним је да семафоре на овој раскрсници, затимиспред Имиџа, као и камере код Црвеног певца под хитно треба уклонити, јер је то гвожђурија, као што сам већ раније говорио, за коју грађани Ниша месецима плаћају енормну глобу“, објашњава Јовановић.

Он предлаже да се уместо камера и семафора изграде кружни токови за које постоје конкретна саобраћајна решења и пројектна документација.

 „Постојање тих семафора и такве врсте саобраћајне сигнализације јеинтерес појединих интересних група које се баве њиховим одржавањем.“

Јовановић истиче да јеодлучно против тога да се постављају камере на нишким саобраћајницама и додатно оптерећује буџет грађана, а које ће коштати пореске обавезнике, како читамо, близу 40.000.000 динара.

„На свим проблематичним локацијама где постоје семафори треба организовати саобраћај помоћу кружних токова, а пре свега мислим на Булевар Никола Тесла, Јагодин Малу, Сремску улицу код Хитне помоћи, као и на улицу Генерала Милојка Лешјанина (код Уреда)  и ИX Бригаде (код кафића Ипсилон), као и многе друге“, закључује Јовановић.

 

 


#   саобраћај   улице   Бранислав Јовановић   изградња   Никола Тесла   кружни ток   Коалиција Ниш мој град
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима