Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко ће у министарске фотеље – шта знамо и које су дилеме

Bookmark and Share

21.10.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Нова Влада Србије биће временски орочена и радиће најкасније до 3. априла 2022. године када ће бити одржани нови избори, рекао је јуче Александар Вучић.

Ко ће у министарске фотеље – шта знамо и које су дилеме

Он је најавио је да ће коначан састав кабинета у Немањиној 11 бити познат после седнице Председништва СНС-а и да постоји још неколико дилема. У међувремену спекулише се о могућим министрима. Шта до сада знамо о кадровским решењима у новој Влади?

Други мандат Ане Брнабић

Ана Брнабић је мандатарка за састав новог кабинета. Најавила је да ће влада бити коалициона и да ће у њој учествовати СПС и СПАС. Како је рекла, у влади ће бити нових људи, а коначан састав знаће се у недељу.

Ана Брнабић

Ана Брнабић

Дачић прелази у Скупштину

Досадашњи министар спољних послова и потпредседник Владе Ивица Дачић сигурно одлази из Владе. Он ће бити на челу републичког парламента.

Дачић прелази у парламент

Дачић прелази у парламент

Селаковић министар спољних послова?

Медији су јуче јавили да би генерални секретар председника Никола Селаковић могао да заузме место шефа дипломатије. Ана Брнабић синоћ на РТС-у није желела да коментарише медијске наводе, али је истакла да би волела да особа таквог калибра буде у Влади.

"Знам да је Селаковић био добар министар правде, знам да говори два светска језика и волела бих да буде у мом кабинету", рекла је Брнабићева.

Мали остаје задужен за финансије

Синиша Мали је потврдио да ће остати на челу Министарства финансија истакавши да је то за њега велика част и одговорност.

Мали сигурно остаје министар финансија

Мали сигурно остаје министар финансија

Место за СПАС, али не за Шапића

Једно место у новом кабинету припашће СПАС-у, али не и Александру Шапићу. Он је открио да неће ући у Владу, и да ће министар из редова Српског патриотског савеза бити мушкарац. Није познато о ком ресору је реч.

Мандатарка са Шапићем

Мандатарка са Шапићем

Ротација Стефановића и Вулина?

Поједини медији су писали да би министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин могли да замене ресоре. Упитан да ли је једна од недоумица министарство унутрашњих послова председник Вучић је рекао да ће Небојша Стефановић радити важан посао у сектору безбедности, не прецизирајући о којој је позицији реч.

Стефановић остаје у сектору безбедности, али се не зна на којој позицији

Стефановић остаје у сектору безбедности, али се не зна на којој позицији

Два нова министарства

Сасвим је извесно да ће бити формирана два нова министарства. И мандатарка и председник су најавили ресор за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Више жена и нова лица

Председник је саветовао мандатарки да се у новој влади нађе најмање 50 одсто жена, тако да би требало сигурно очекивати њихово веће учешће. Ана Брнабић је најавила и "значајан број нових људи".

У новом кабинету сигурно више жена него до сада

У новом кабинету сигурно више жена него до сада

Непознат статус мањина

Мандатарка је рекла да је мањинским странкама упутила отворен позив да учествују у новој влади, али се не зна које мањинске партије су то прихватиле. Председник Вучић је јуче говорио о већој заступљености мањина у влади помињући места државних секретара.


#   СПС   СНС   Ивица Дачић   Александар Вучић   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   Синиша Мали   Александар Шапић   СПАС Шапић
@socijalisti @sns_srbija @DacicIvica @avucic @Vlada_SR @anabrnabic @AcaSapic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима