Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС: Граду потребан азил за псе

rssBookmark and Share

Ниш 22.10.2015. Градски одбор ДС Ниш

Градски одбор Демократске странке Ниш, одржао је конференцију за новинаре 22.10.2015.године поводом актуелних дешавања у граду.
На конференцији је говорио Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.

ДС: Граду потребан азил за псе

Преносимо њихово саопштење

Градска власт, коју води СНС наставља да угрожава не само квалитет живота суграђана и суграђанки, већ и даље, својом неспособношћу, уместо да пуни градски касу, дозвољава да се она стално све више и више празни.

Овог пута, због неизграђеног азила за псе, односно непостојања објекта за чување напуштених животиња, дозвољава да оне остану на улици и да врло често нападају суграђане, а посебно децу, односно њихове животе.

Недопустиво је да и после више година њихове власти, у Нишу још увек нема адекватног збрињавања ухваћених животиња, које се након хватања од стране надлежне службе ЈКП Медијана, на волшебан начин враћају на улице и сваке недеље нападну и уједу по неког. Њихови уједи су свакако најопаснији за људе и децу које повреде, али наносе и велику штету градском буџету, јер само по основу тужби због напада напуштених животиња град Ниш месечно исплаћује велике суме из градског буџета, чиме ионако недовољна средства у градској каси, коју неспособна градска власт не зна да напуни, постају још мања и јавља се оправдана бојазан да ће нека друга давања од стране града бити умањена, па чак и ускраћена.

И како СНС власт уобичајено најпре посеже за смањењем каквих таквих примања и социјалних давања, може се очекивати да ће исти рецепт и овог пута бити примењен, односно да ће под оправдањем да нема новца у буџету, можда укинути народну кухињу, можда смањити или укинути средства за новорођене бебе, можда смањити средства за школе...

Постоји припремљен пројекат изградње азила за напуштене животиње, постоје и скоро завршени објекти, али градска власт остаје нема и чак и не показује намеру да реши овај проблем. Ништа мање није значајно ни то што поједини суграђани, злоупотребљавају одређене законске одредбе, и користећи животињске зубе сами себи наносе повреде те узимају лекарска уверења и наплаћују лажне повреде које су сами себи нанели, али градска власт не реагује ни на такве злоупотребе.

Још увек нема ни шеталишта за псе, иако им је и тај пројекат оставила претходна власт. И због тога људи све мање користе паркове које полако заузимају власници паса и тако и једни и други поставју све нервознији и неће чудити ако ускоро настану сукоби и због тога.

Ништа мање није значајно ни то што због такве небриге градске власти и саме животиње страдају, јер градска власт мора да брине и о њима. Надлежне службе коначно морају да почну да раде свој посао, па чему онда служе разне инспекције, комунална полиција итд.

Како за сада показују, једино знају да запошљавају своје страначке кадрове, да плаше запослене у јавној управи, да уништавају јавна предузећа, да застрашују суграђане постављањем камера....

Али у последњих неколико недеља стидљиво показују да почињу да слушају и раде оно што им Демократска странка предлаже, односно почињу да реализују програм Демократске странке у Нишу. Након наше конференције за медије на којој смо тражили да престану са лицитирањем броја који ће отпустити и застрашивањем запослених у јавним службама и најпре ураде реорганизацију, почели су да припремају нове систематизације....

А након конференције на којој смо предложили сређивање саобраћаја, односно увођење жутих трака за возила јавног саобраћаја, укидање друге зоне за паркирање и увођење бесплатних паркинг места за станаре испред њихових зграда, приметне су активности надлежних служби на решавању тих проблема. Добро је да је градска власт и почела да ради нешто корисно за овај град, али није добро што град воде људи без идеја, без планова којима опозиција треба да говори шта и како треба да раде...

Крајње је време да тренутна градска власт пређе у опозицију и препусти вођење града онима који имају идеје, који имају планове и који желе да град постане развијен, да се уреде институције система, и да људи којима је битан и град и живот у њему преузму одговорност и унапреде квалитет живота и рада у Нишу. Демократска странка зна, хоће и може то да уради, јер НИШ ЗАСЛУЖУЈЕ БОЉЕ.


#   Ниш   ДС   јавна предузећа   полиција   Медиана ЈКП   пси   животиње   Миодраг Станковић   комунална полиција   градска власт   Азил за псе
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима