Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Опозиција напустила градску скупштину

rssBookmark and Share

Лесковац 29.12.2017. ФоНет

Сви опозициони одборници су напустили скупштинску салу одмах након почетка седнице Скупштине града Лесковца, а кључна примедба била је да скупштина функционише на тоталитаран и аутократски начин.

Wikipedia
Wikipedia

"Не поштује се пословник и не поштују се одборници опозиције, мада је то за поштовање одборника више ствар личне културе. Већи проблем је непоштовање пословника, јер се гласа о стварима о којима не сме да се гласа, јер је пословником јасно предвиђене", рекао је за ФоНет Ненад Здравковић из Социјалдемократске странке (СДС).

"Скупштина се претворила у место где се корупција, криминал и пљачка у овом граду легализују усвајањем одређених законских одредби. То објашњава зашто се заказује седница скупштине 28. децембра, а имамо као тачке дневног реда измену плана пословања неких локалних предузећа. Када ће они изменити своје пословање, 29. децембра. То је једини радни дан до краја године! То је само један покушај да се поједина незаконита пословања у току године прикрију одређеним законским актима", рекао је он.

Као значајну ствар Здравковић наводи и да од постојања лесковачког парламента никада сва опозиција није напустила локални парламент.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је рекао да се опозиција пре десета дана договорила да напусти седницу Скупштине и да није тачно да су то урадили због њеног њеног данашњег почетка.

Скупштинско заседање су напустили одборници СДС-а, ДС-а, као и одборник Двери.


#   Лесковац   ДС   Горан Цветановић   скупштина   криминал   Двери   Ненад Здравковић   СДС   опозиција
@demokrate @CvetanovicG @SPDveri @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима