Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Митинг у Медвеђи, ипак, без Александра Вучића

rssBookmark and Share

Медвеђа 10.09.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Иако је био најављен долазак лидера СНС-а, премијер Вучић се није појавио на предизборном митингу у Медвеђи.

Митинг у Медвеђи, ипак, без Александра Вучића

Ових дана активирана је права изборна артијерија владајућих странака и њихов атак на ово мало место, којег се ретко сете у току године.

Синоћ је приређен и концерт Аце Лукаса, а терен су обилазили и многи министри.

Председник Српске напредне странке Александар Вучић није се појавио на изборном митингу у Медвеђи, како је било најављено, али је зато лидер СПС-а и министар спољних послова Ивица Дачић био звезда коме се највише аплаудирало.

Он се на митингу обраћао и опозцији и Албанији и Албанцима с југа Србије, упозоравајући их да се не играју ватром и не праве паралелу са Заједницом српских општина на Косову и Метохији.

„Упозоравамо их да у суботу у Прешеву не праве неку паралелу са Заједницом српских општина на Косову и Метохији, упозоравамо их да се не играју ватром и да поштују устав и поредак Републике Србије. То што је Србија за дијалог, не значи да је слаба, напротив, она је јака, најјача у последњих 20, 30 година“, казао је Дачић, осврћући се на најаве албанских лидера о формирање Заједнице општина на југу Србије.

Он је казао да је Србија данас поштована и цењена у свету и да о њој лоше говоре само представници опозиције.

„Они нису опозиција владајућој коалицији, они су опозиција својој земљи“, рекао је и осврнуо се на захтеве опозиционих лидера за расписавањем избора.

„Мука ми је када Пајтић, Тадић и Чеда Јовановић траже изборе. Они траже изборе, а бога моле да се не десе избори, јер ће на изборима доживети катастрофу. Кад чујем њих како причају, дође ми да и ја тражим ванредне изборе, једноставно, да им дамо ту терапију, да излече своје комплексе, којих нису свесни. Народ је њима пресудио још пре две, три године. Нема повратка“, казао је, уз закључак да се ради о „маргионалној групи која себе назива опозицијом“.

Као и у свим својим предизборним говорима у лесковачком крају, Дачић је и овога пута констатовао да је југ Србије највише давао у ратовима, а највише губио у миру, те да се такво стање мора променити.

Понављао се и лидер Јединствне Србије Драган Марковић Палма, па, као што је обећао и Лесковчанима на једној од предизборних кампања, тако је и Медвеђенима данас обећао италијанске инвеститоре и процват њихове, травом обрасле, индуструјске зоне, а обећао је и помоћ у проналажењу партнера за неудате девојке и неожењење мушкарце.

Лидер ПУПС-а Милан Кркобаић и потредседник СНС-а Никола Селаковић нису се на овом митингу бавили високом политиком.

Кркобаћ је говорио о потреби да будућа локална власт буде поштена и ефикасна, а Селаковић је изразио уверње да ће предизборна коалиција Александар Вучић- СНС, СПС и ПУПС, која наступа под слоганом: „Заједно за бољу будућност“, освојити свих 35 одборничких места у локалној скупштини.

Окупљеним страначким активиситима у спорсткој хали у Медвеђи, од којих су многи пристигли из Лесковца, Лебана и других места са око петанаестак аутобуса, први се обратио Небојша Арсић, први на листи ове коалиције и у свом говору потенцирао заједништво.

Обећао је тимски рад, путеве и мостове, нове инвестиције и нова радна места, као и развој туризма. „Места за оне који су у претходном периоду заборављени“, казао је и додао да ће очи целе Србије бити у недељу упрте у Медвеђу.

Нико на овом митингу није рекао због чега се није појавио лидер СНС-а и премијер Србије Александар Вучић, чији је долазак два дана заредом најваљиван из седишта те странке у Лесковцу. Нико, додуше, није ни питао из масе, која је аплаузима и скандирањима пропратила Вучићеве поздраве, које је пренео Никола Селаковић.

Митинг је, иначе, почео одавањем поште јутрос преминулом Владимиру Стаменковићу, који је био први на листи Групе грађана „За Горњу Јабланицу“.


#   СПС   СНС   Медвеђа   Ивица Дачић   Александар Вучић   избори   инвестиције   радна места   Никола Селаковић   Драган Марковић   Драган Марковић Палма   Небојша Арсић   Милан Кркобабић   југ Србије
@socijalisti @sns_srbija @DacicIvica @avucic @selakovicnikola @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима