Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка опозиција: Нема коалиције са СНС, ни пре ни после избора

rssBookmark and Share

25.01.2016. Јужна Србија Инфо

У нашу редакцију стигло је саопштење са састанка удружене Нишке опозиције.

Фото архива: Удружена нишка опозиција
Фото архива: Удружена нишка опозиција

Саопштење преносимо у целости...

На састанку одржаном 23.1.2016. године у просторијама Демократске странке у Нишу, присутни представници опозиционих странака из Ниша (ДС, СДС, НПС, ЗЗС, ЛДП и Реформистичка странка) и синдиката Слога су се изјаснили да, имајући у виду изузетно тешку ситуацију у којој се налази град Ниш, а у коју га је довела актуелна неспособна власт оличена у СНС, неће улазити ни у какву коалицију са СНС, ни пре, а ни након избора. 

Странке удружене Нишке опозиције, још једном подсећају грађанке и грађане Ниша, да је актуелна градска власт, поред неспособности показала незнање и спремност на злоупотребе и да се потврда таквог њиховог понашања налази и у извештају ДРИ у коме се између осталог наводи да је градска власт коју предводи СНС незаконито потрошила 1,6 милијарди динара из градског буџета. 

Имајући у виду такво понашање и незаконито трошење новца грађана Ниша између осталог и на плате и хонораре функционера СНС, одборници опозиције у скупштини града Ниша су покренули иницијативу за прикупљање потписа ради одржавања седнице Скупштине града на којој ће бити разматран извештај ДРИ и на којој ће бити донете одговарајуће Одлуке у складу са Законом и осталим прописима који се односе на ову област.

На истом састанку усвојена су и програмска начела и нацрт програма удружене нишке опозиције, који ће ускоро бити представљен јавности.

Странке удружене нишке опозиције ће ускоро позвати све странке у Нишу да потпишу Декларацију о слободним, фер и ненасилним изборима, како би грађани у Нишу могли да без притисака и застрашивања изађу у што већем броју на изборе који нам предстоје. 

Такође је неопходно да се обезбеди равноправан третман свих странака од стране медија, јер је то једно од начела слободних и фер избора.

 


#   ДС   СНС   Реформистичка странка   ЛДП   ДРИ   СДС   градска власт   опозиција   НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију   прикупљање потписа   Синдикат Слога   избори 2016   удружена опозиција
@demokrate @sns_srbija @ldp @socdemstranka @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима