Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке демократе добиле нове представнике у Форуму пензионера и Форуму жена

rssBookmark and Share

29.10.2017. Јужна Србија Инфо

Демократска странка је заокружила изборни циклус изборима за Форум пензионера, Форум жена и Демократске омладине. Градски одбор ДС Ниш добио је своје представнике у новоформираним председништвима, Славољуб Стаменковић изабран је у Председништву ФП, Светлана Радовановић у Председништву ФЖ и Миомир Радовић у Председништву ДО.

Нишке демократе добиле нове представнике у Форуму пензионера и Форуму жена

Демократе су указале на тежак положај наших најстаријх суграђана.

- Пензионери, жене и млади су делови нашег друштва који се налазе у најлошијем положају. 

Пристојан живот подразумева да сваки човек има могућност школовања, запошљавања, стварања, породице и уживања у својим пензионерским данима.
Пензионерима је отето преко 430 милиона евра пензија! Ако рачунамо и усклађивање раста трошкова живота и инфлације овај износ је већи од 600 милиона евра! 

Иако је у власти странка која се декларативно залаже за пензионере управо они нису положили испит заштите стечене имовине пензионера. 
Зато је ДС формирао Форум Пензионера као аутентичну потребу да се у руководоству странке чује и њихов глас. 

Оно што ДС гарантује је ДА ЋЕМО ПЕНЗИОНЕРИМА ВРАТИТИ ПЕНЗИЈЕ! 
Знамо да ће неки рећи да је немогуће. Исто су рекли и 2000. године, али ми смо вратили више од 10 пензија, дечијих додатака и 15 милијарди марака старе девизне штедње.

Жене у Србији у 21. веку имају мања права него крајем прошлог века. Србија је земља у којој жене приликом разговора за посао увек имају питање више! А ако успеју да се запосле, онда имају мању плату. 

Србија је земља са константним порастом насиља у породици у коме су жртве жене. ДС је увек штитила права жена и данас наше посланице и посланици, вођени политиком једнакости, равноправности и солидарности, заступају политику - побољшања квалитета живота, услова рада, стварања породице. 

Суштина политике ДС је да жене имају иста права, исту плату за исти посао, помоћ приликом вантелесне оплодње, склањање насилника из породице као и одузимање оружја насилницима.
 
За већину странака млади су будућност. За Демократску странку су млади и садашњост и будућност! 

Сваке године више десетина хиљада грађана напусти Србију, а међу њима је највише младих.  Политику која подстиче одлазак младих морамо да победимо! 

Зато смо у парламенту понудили посебан план који подразумева квалитетно образовање али и олакшице приликом запошљавања младих као и лакши долазак до стана. За младе који су родитељи, план је да и деца која се нису уписала у вртиће имају субвенцију као што имају деца која су уписана, као и бесплатне уџбенике и ужину, речено је јуче на конференцији за новинаре у седишту ГрО ДС у Нишу.


#   ДС   образовање   Мића Јевтић   форум жена   унутарстраначки избори   Форум пензионера
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима