Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отимачина пред изборе све већа

rssBookmark and Share

Ниш 26.03.2016. Е.М. З.С. Јужна Србија Инфо

„Најновији пример да ова власт лоше води Ниш је ново задужење за функционисање буџета Града од 300.000.000 динара уз две милијарде динара подигнуте пре извесног времена" рекао је између осталог Бранислав Јовановић.

Ћирковић и Јовановић
Ћирковић и Јовановић

"Ово је доказ да ова локална власт нема решење, нема изворе прихода, да се бахато понаша и нерационално троши средства. Није проблем што се они задужују, па најзадуженије земље света су Америка и Јапан, али оне се развијају. Ова средства иду у потрошњу, плаћају се камате, а не у инвестиције као што смо ми радили. Одговорно тврдим да један динар кредита нисмо узели у претходној локалној власти за изградњу Града сем за веће инвестиције као што су стадион и хала и то из Фонда за разој. У томе се ми разликујемо", рекао је председник нишког одбора Народног покрета Србије, Бранислав Јовановић на заједничкој  конференцији за новинаре са Социјалдемократском странком.

Он каже да је сада најактуелнија додела социјалне помоћи која је утростручена пред изборе.

"Преко Центра за социјални рад у граду, преко општинских комисија за социјалну помоћ и преко градске комисије на чијем је челу наш одбегли члан и одборник, постављен пред изборе, на стотине људи добија социјалну помоћ ових дана из буџета Града, проверите и сами", каже Јовановић.

Он каже да је катастрофално стање у јавно комуналним предузећима и у буџету Града, а све је то последица, како је истакао, нестручног деловања челника Града што смо имали прилике да чујемо и од заменика градоначелника. 

"Зато прво што ћемо урадити, ако дођемо на власт, је стабилизација градских финансија преко стручних људи Управе за финансије са једне стране, а са друге стране стабилизација јавно комуналних предузећа биће нам приоритет. Ригорозном штедњом, много бољом организацијом и рационализацијом свега у граду обезбедићемо средства, тврдим 500.000.000 динара, још један програм изградње како би удвостручили овај програм изградње и како би се нешто градило и радило у нашем граду, а не овај јад и чемер на улицама. Дакле, ми не критикујемо само, него имамо конкретна решења", закључује Јовановић.

Драгослав Ћирковић, председник градског одбора Социјалдемократске странке у Нишу, каже да  је ова власт покварила све чега се дохватила. Уместо да решава проблеме она их је само правила и мултиплицирала. Једино шта је успела да уради, како истиче, је да запосли своје партијске кадрове.

„То је негде преко девет стотина људи. Око педесет три функционера има измишљене функције које буквално нису имале потребе да постоје, а коштале су овај град 280.000.000 динара или таман четири обданишта, а знамо да је проблем збрињавања деце по обдаништима итекако велики кад је Ниш у питању“, каже Ћирковић и додаје да је решење да ове измишљене функције не постоје. Уколико нам грађани укажу поверење на предстојећим изборима, ових и сличних функција више неће бити, одговорно тврдим.  Нема разлога да постоје.

Ћирковић је нагласио да је вођење Ниша у протекле четири године за ову власт била само још једна тезга, јер су сви, па и они на највишим функцијама у граду, упоредо обављали још по једну, две или више функција. Заиста је реч о способним људима, људима који су учинили да Нишлије живе никад горе, који су учинили да Нишлије имају најгору власт до сада која није успела да реши ни један проблем грађана. 

„Доста је било ријалитија у овом граду. Сведоци смо кризе морала, сведоци смо да политичари владајућих странака више ни сами не знају у чијим су редовима. Ко у таквим условима води рачуна о грађанима. Нећемо дозволити да оваквим понашањем власт настави да понижава Нишлије“, истиче Ћирковић.

Он упозорава да ће најављена отпуштања у јавном сектору, без јасних критеријума, изазвати нове проблеме у граду. Коалиција Ниш, мој град залаже се за очување сваког радног места. Ако већ неко мора да оде, као што је ова власт одлучила на једној од седница Скупштине града, у касним вечерњим сатима и и на тај начин показала однос према запосленима у јавном сектору, онда нека оду они који су последњи дошли јер су управо они и направили вишак. 

 


#   Ниш   инвестиције   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   СДС   НПС Народни покрет Србије   Доста је било   избори 2016
@socdemstranka @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима