Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ПАКЛЕНА КАМПАЊА: Напредњак из Врања колима покушао да прегази прелетача у СПС

rssBookmark and Share

Врање 12.04.2016. Веселин Пешић, Блиц

Не стишавају се страсти због инцидента у селу Ристовац, директор „Јумка” Горан Ђорђевић аутомобилом је покушао да згази Петра Петровића који је из СНС прешао у СПС.

Цео догађај измишљен: Горан Ђорђевић Фото: В. П. / РАС Србија
Цео догађај измишљен: Горан Ђорђевић Фото: В. П. / РАС Србија

Петар Петровић из Дубнице, кандидат изборне листе „Заједно за Врање” каже да је „преживео пакао када је на њега и његовог сина, ученика шестог разреда основне школе, колима кренуо Горан Ђорђевић”.

- Са сином сам у недељу ујутру био на пијаци у Ристовцу да купим зелениш. Приметио сам групу од 50 напредњака са заставама и другим обележјима странке. Да не бих имао непријатности, са сином сам се склонио. Око 9.15 приметио сам Ђорђевића који је према мени и сину кренуо аутомобилом. Хтео је да ме заплаши. Најгоре ми је због сина који се узнемирио и уплашио. Почео је да ме омаложава и вређа. Викао је и претио. Нисам реаговао, ћутао сам. Само сам желео да избегнем провокације - препричава Петровић.

Он мисли да је, осим покушаја да га заплаши, директор вероватно хтео да се освети.

- Недавно смо нас осморо одборника напустили СНС и прешли у СПС, на чијој смо листи. Не могу да верујем да школован човек интелектуалац може овако бахато и приземно да се понаша. Мало му је било што је вређао, па је колима покушао да насрне на мене и недужно дете. Био сам запрепашћен и затечен - рекао је Петровић.

Он је Ђорђевића пријавио Полицијској управи.

Шеф изборног штаба и генерални секретар Градског одбора СПС Бранимир Стојанчић потврдио је да је о скандалу сазнао од нападнутог члана Групе грађана „Заједно за Врање”.

Горан Ђорђевић, који је и генерални секретар Градског одбора СНС, изјавио је за „Блиц” да је немили догађај „измишљен због прљаве кампање социјалиста“.

- Наводни инцидент је гнусна измишљотина Бранимира Стојанчића. Срамно је што СПС у својој прљавој кампањи покушава да задржи власт у локалу. Поједини челници СПС безобзирно и неосновано нападају, пљују људе, измишљају догађаје. Ако у томе за шта ме оптужују има бар мало истине, зашто случај не пријаве полицији и правосуђу. Уколико се докаже да има истине у њиховим лажним оптужбама, тражим да ме осуде на смрт стрељањем или вешањем - рекао је Ђорђевић.

Градоначелник Антић огорчен

Градоначелник Врања и председник Градског одбора СПС-а у Врању Зоран Антић изјавио је да огорчен због бахатог понашања генералног директора текстилног комбината „Јумко”. Челник социјалиста рекао је да ће се због инцидента у Ристовцу Градски одбор званично обратити централама СПС и СНС и затражити санкционисање непримереног понашања и поступка локалног функционера напредњака.


#   Врање   Горан Ђорђевић   СПС   СНС   Зоран Антић   Бранимир Стојанчић   аутомобили   Јумко   Петар Петровић   Градски одбор   Ристовац   избори 2016   изборне листе   Заједно за Врање
@socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима