Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пирот: Васић примио амбасадорку Француске у Србији

rssBookmark and Share

Пирот 29.06.2015. Пиротске Вести, Јужна Србија Инфо

Амбасадорку Француске у Србији Кристин Моро примио је данас у свом кабинету председник општине Пирот мр Владан Васић.

Фото: Пиротске Вести
Фото: Пиротске Вести

Васић и амбасадорка Моро истакли су да Пирот и Француска имају одличну сарадњу, како привредну због инвестиције француског Мишелина у Пироту, али и одличну сарадњу када је реч о образовању, с обзиром да пиротска Гимназија већ дуго сарађује са француским школама и врши размену ђака.

Захваљујући се на посети Васић је казао да инвестиције француског Мишелина у Пироту имају огроман значај за општину Пирот.

-Такође је значајна и сарадња у области образовања. У то сам се и лично уверио јер је мој син прошле године путовао у Француску са пиротским Гимназијалцима а ове године сам угостио једног ђака из Француске и видео сам да та размена страшно много значи деци која стекну нова пријатељства, усаврше познавање страних језика и стекну драгоцена искуства која ће им пуно значити кроз живот-казао је Васић.

Амбасадорка Моро казала је да је посета резултат позива од стране председника Васића који је упућен прошле године, октобра месеца, када је амбасадорка присуствовала отварању нове фабрике Биг Тигар у Пироту, чији је власник управо француски Мишелин.


#   Пирот   Француска   инвестиције   Владан Васић   сарадња   посета   Кристин Моро   Пиротска гимназија
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима