Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рекордери: Одборници за шест сати усвојили 77 тачака дневног реда

rssBookmark and Share

Врање 17.04.2014. Данас

За шест сати рада одборници Скупштине града Врања поставили су својеврсни рекорд у функционисању локалних парламената у Србији јер су на дневном реду имали 77 тачака за доношење различитих одлука.

Рекордери: Одборници за шест сати усвојили 77 тачака дневног реда

Свакако је најважнија она која се односи на капитално задужење града од 197 милиона динара. Ова средства која су знатно мања од дозвољеног лимита од 774 милиона, колико је Врању одобрило Министарство финансија Владе Србије, биће коришћена строго наменски. Радиће се на изградњи саобраћајница у Слободној зони Бунушевац, где ће своје фабрике обуће и намештаја градити италијанске Компаније Геокс и Дитре Италиа. Побољшаће се и локална путна инфраструктура, а део средстава биће намењен и развоју туристичког потенцијала градске општине Врањска Бања.

- Штедња неће бити фраза, већ нужност на свим нивоима од градске управе до јавних предузећа, јер само на тај начин у овој тешкој економској ситуацији у којој се налазе некада моћни економски системи као што су Симпо и Јумко моћи ћемо да опстанемо - рекао је у обраћању одборницима градоначелник Врања Зоран Антић.

На седници је констатован престанак три одборничка мандата: Перици Јанковићу (ДС), који је постао члан Градског већа, Славици Сотировић (НДС), јер је именована за председницу општине Врањска Бања, и независном одборнику Драгољубу Стевановићу, актуелном заменику градоначелника. Уместо њих, верификовани су мандати Бојане Величков, независном одборнику и бившој заменици градоначелника, те трансфузиологу Душану Јовановићу (НДС) и заменику директора Дирекције за изградњу Александру Трајковићу (ДС). Потврђен је мандат и одборници Сузани Митић (СПС), која је заменила Данијелу Стојановић, која је поднела оставку на одборничку функцију.

Одборници су донели и одлуку о смени директорице Здравствене установе Апотека Сузане Савић, с обзиром да Градско веће није прихватило извештај о раду ове установе у прошлој години као и план за ову годину. На ту функцију именована је Оливера Томић, фармацеуткиња у овој установи. За вршиоца дужности Регионалне Радио-телевизије Врање именован је Зоран Величковић, а дошло је и до више промена у надзорним, управним и школским одборима. Седница је протекла у парламентарној атмосфери уз критичке реплике одборника СНС, који су имали примедбе на план о задужењу града и нека персонална решења.


#   Врање   Градско веће   Зоран Антић   скупштина   Врањска Бања   Министарство финансија   Геокс   одборници   седница   Зоран Величковић   Извештај о раду   Дитре Италиа   градске општине   Оливера Томић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима