Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лидер нишких демократа сматра да је најпозванији да говори о локалним проблемима

rssBookmark and Share

Ниш 27.11.2019. Јужна Србија Инфо

У свом допису медијима, председник ГрО Миодраг Станковић каже да је као одборник и шеф одборничке групе ДС у Скупштини Града Ниша "сигурно један од најпозванијих да говорим о локалним проблемима и о односу који СНС има према грађанима".

Фото: Архива ДС Ниш
Фото: Архива ДС Ниш

Саопштење-изјаву Станковића, преносимо у целости.

Као одборник и шеф одборничке групе ДС у Скупштини Града Ниша сам сигурно један од најпозванијих да говорим о локалним проблемима и о односу који СНС има према грађанима, и не само према грађанима већ и према политичким противницима. Свих ових година сам као одборник у Скупштини Града Ниша поднео стотине амандмана, иницијатива, како оних који се односе на буџет Града Ниша, на измену Статута, како би приближили локалну самоуправу грађанима, рационално се односили према новцу из буџета Града. И ништа од тога није прихваћено. Зашто? Зато што аутономија одлучивања на локалу, када је реч о СНС не постоји, него се понашају онако како им се диктира из Београда. Нико не може боље да зна који су проблеми и потребе грађана Ниша од људи који живе у нашем граду а не у Београду. 

Седнице Скупштине Града Ниша су се претвориле у монологе градоначелника Ниша без могућности да опозиција на било који начин нешто каже, а и ако добије реч да нешто каже, одмах иза тога наступају функционери СНС који на сваки начин покушавају да обесмисле оно што каже опозиција"- рекао је Станковић.

"Ушли смо у практично предизборну годину, а од повећања плата, запошљавања, милијарди и милијарди страних инвестиција и помоћи пензионерима, нема ништа. СНС покушава да се додвори бирачима кроз пар месеци асфалтирања улица гребаним асфалтом... 

Скоро 8 година се нису покренули из својих фотеља а сада покушавају да направе привид да брину о грађанима. Убеђен сам да ће грађани Ниша то да препознају и да ће на првим фер и поштеним изборима они отићи у заборав.

Бојкот или не, време ће показати. О томе ће одлучити грађани, наш став се зна! Србија се тресе од афера, плагијата доктората, лажних диплома, трговине оружјем, а грађани Ниша имају проблема са елеметарном егзистенцијом. Празне приче значе празне фрижидере. А обећања од стране СНС само стижу једно друго,  али су сва празна...

Сви ви добро знате колико сам се борио за очување установе Дивљана у којој радници нису примали плате 2 године, и ево по први пут за све ове године, иницијатива коју сам поднео је прихваћена. Спасили смо установу Дивљана, обезбеђена су 15 милиона динара из буџета Града Ниша. И та иницијатива не би била прихваћена да није предизборна година и да се нису уплашили великих масовних протеста пре свега родитеља који су били приморани да додатна средства издвајају како би своју децу слали на рекреативну наставу на Копаоник или на Златибор.

Шта карактерише ову власт на локалу?
Намештање тендера, склапање тзв јавно приватних партнерстава како би се јавна предузећа предала у руке приватника блиских владајућој гарнитури. То све није одрживо и странке садашње опозиције ће одмах након смене власти, раскинути све штетне уговоре попут уговора о отимању нишког аеродрома и захтевати да сви који су учестовали у ових штетним радњама по грађане одговарају.

Када говоримо о изборима морам да подсетим, да би грађани могли да бирају они морају да знају истину.

Режимски медији нас 8 година лажу чиме омогућавају СНС да манипулише грађанима"- закључио је Станковић!


#   Ниш   ДС   СНС   Миодраг Станковић   локална самоуправа
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима