Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уместо протеста, отворена прва "Слободна зона" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 25.05.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Организатори прве "Нишке зоне слободе" Савез за Србију - Ниш, Покрет слободних грађана Ниш, Нова странка Ниш и Покрет младих За Ниш без страха, разговарали су данас у центру Ниша о будућности Ниша и Србије.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Изјаве Миодрага Станковића и Предрага Јовановића преносимо у целости...

На отварању "Нишке слободне зоне" је говорио Миодраг Станковић, председник Градског одбора ДС у Нишу и члан председништва Савеза за Србију у Нишу и Предраг Јововић, повереник Покрета слободних грађана за град Ниш. 

Миодраг Станковић

"Нишка зона слободе је зона у којој ћемо сви заједно моћи слободно да разговарамо о будућности нашег града, о будућности наше земље, која је у последњих 7 година окупирана од стране најнеспособније власти у историји, власти СНС, односно једног човека. 

Данас почиње друга фаза протеста у Нишу. Нишка зона слободе ће бити отворена сваке суботе на разним локацијама у граду са циљем да успоставимо обострану комуникацију, између грађана и политичара, да се ми као одговорни политичари детаљније упознамо са проблемима вас као наших суграђана а уједно и да чујемо ваше мишљење о нашим идејама о нашим предлозима како да најпре променимо ову власт а потом да заједно са вама радимо на успостављању система у коме неће бити важно ко је на власти, система који неће зависти од воље једног човека већ система који ће те управо ви контролисати. 

Организоваћемо и тематске протесте испред институција које не раде свој посао онако како треба, институција које су постале место за удомљавања чланова СНС, за њихову лојалност и одласке на митинге. Први такав протест биће испред Градске куће у Нишу. 

На једној од наредних нишких зона слободе, детаљно ћемо вас упознати са неуспесима ове власти. Једини њихов успех је уништавање институција система, уништавање нормалних услова за живот и рад због којих хиљаде и хиљаде наших суграђана напушта наш град, напушта Србију. 

И зато смо организовали НИШКУ ЗОНУ СЛОБОДЕ! Зону где ће моћи да се чују и другачија мишљења од мишљења великог вође СНС, мишљења људи који желе да слободно одлучују о својој судбини.

У нишкој зони слободе желимо да чујемо који су то приоритети о којима власт треба да брине а не да попут актуелне власти у Нишу одвајамо 180 милиона динара за замену плоча на Тргу Краља Милана, уместо да за исти новац опремимо пет обданишта, 3 нове школе, да обезбедимо бесплатне уџбенике деци у школама, да средимо улице које су препуне рупа, да свим становницима Ниша и околине обезбедимо идентичне услове живота.

Ова земља је дубоко отишла у аутократију, централизацију, незадовољство грађана је изузетно велико и не смемо да изгубимо ни један дан од преузимања власти наредне године.

Широм целе Србије биће организоване слободне зоне јер само тако, у земљи окупираних и затворених медија можемо да разговарамо о проблемима, да разговарамо о решењима проблема и предлозима за успостављање бољег и праведнијег система.

Нишка зона представља једну озбиљну припрему за озбиљно вршење власти". 

Предраг Јовановић

"Данас када имамо заробљене медије, када су институције система затворене за грађане, остаје нам само улица за разговор са грађанима. 

Нишка зона слободе представља пре свега место где грађани могу слободно да разговарају о свему што се тиче бољег функионисања како локалне самоуправе тако и државних органа, односно и саме државе. 

Покрет слободних грађана у Нишу је млада организација, са новим људима, која жели да заједно са осталим колегама из опозиције приђе грађанима и да покаже јасну разлику у односу према грађанима и њиховим проблемима у односу на однос који СНС има према њима. 

СНС према грађанима се односи бахато, преовлађују лични интереси, општи интереси су по страни. СНС свакодневним лажима покушава да збуни људе, да забораве на обећања која су дали грађанима 2012. године пре преузимања власти. Осма година како на власти имамо људе који врше терор над институцијама, над грађанима и над здравим разумом. То је оно што мора да се промени". 

Уз паролу "Стоп терору, Ниш без страха, Јовановић је позавао све "слободне" људе на отворен разговор. 


#   Ниш   ДС   слободна зона   Нова странка   Миодраг Станковић   Удружени покрет слободних станара УПСС   Савез за Србију   Покрет младих Ниш без страха   Предраг Јовановић   Покрет слободних грађана ПСГ
@demokrate @NovaStranka @Mikica_S @SavezZaSRB @pokretslobodnih @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима