Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић у Нишу: У јуну почиње изградња брзе пруге од Београда до Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 30.03.2022. Јужна Србија Инфо

Председник Српске напредне странке Александар Вучић говорио је на предизборном скупу у Нишу где је поручио да у јуну почиње изградња брзе пруге од Београда до Ниша.

Њ.П.
Њ.П.

Вучић је у нишкој Спортској хали "Чаир", где је дочекан уз велике овације, аплауз и ватромет, рекао да ће у индустријске зоне Север и Север 2 бити уложено неколико десетина милиона евра како би у тај град, након што је у последњих неколико година отворено осам компанија, дошло још компанија.

"Ако се сетите ви из Нишавског округа и Ниша колико су нам фабрика уништили, на колико фабрика су ставили ланце и катанце, до пре шест или седам година нисмо сањали да можемо да се оправимо. Те 2014. године, као председник Владе, разумео сам колико је важно да оправимо Ниш, јер нема Србије без много снажнијег и јачег Ниша", рекао је Вучић.

Подсетио је да је те године провео у Нишу седам дана са представницима привреде и владе, а да је тема разговора била како да доведу инвеститоре, наводећи да је од тада до данас отворено осам фабрика.

"Отворићемо и једанаесту, дванаесту и тринесту компанију, само да проблем незапослености не буде присутан у Нишу", рекао је Вучић.

Говорећи о ауто-путевима, Вучић је рекао да Ниш данас излази на много ауто-путева, да је умрежен са осталим градовима у Србији, али и да се од Ниша иде до граница Бугарске и Северне Македоније.

Навео је да ће Ниш бити спојен и са Приштином, Куршумлијом, Прокупљем.

Вучић је рекао да је у недељу на железничкој линији Београд - Нови Сад било 12.150 путника и навео да ће брза пруга бити изграђена и до Ниша, а да изградња почиње у јуну.

"Желимо да на брзој прузи од Београда до Ниша имамо и више од 20.000 путника, с обзиром да ће бити већи промет и већи број станица", рекао је Вучић.

Најавио је и да ће бити издвојено 424 милиона евра за изградњу пруге од 180 километара до бугарске границе, како би Ниш био повезан и са другим градовима у региону, као што су Софија и Истанбул, а не само са Београдом.

Вучић је додао да народ хоће дела, оне који ће да раде, оне који дају резултате, а не само оне који лоше говоре о другима.

Вучић се извинио што изградња стадиона у Нишу није почела у марту, како је раније најављено, и најавио да ће почети у мају и да ће за тај пројекат бити издвојено 59 милиона евра.

Истакао је да је много важно у овим тренуцима да Србија сачува мир и стабилност, наводећи да они нису "заувек дати".

Напоменуо је да је највећи део инвеститора у нашој земљи из Европе, као и да Србија остаје на европском путу, али и нагласио да наша земља неће учествовати у "хистерији која се води против Русије".

"Србија ће чувати своје достојанство и свој понос, Србија је била и остаће слободарска земља. И поносан сам што грађани Србије то разумеју, као и то да ми желимо сами да чувамо своје небо", подвукао је Вучић.

Додао је да Србија сарађује са НАТО-ом, нарочито на Косову и Метохији, али да никада неће бити део Алијансе јер не може да заборави шта су радили у Нишу, Алексинцу...

Захвалио је пензионерима на стрпљењу током реформи, наводећи да ће просечна пензија до краја 2026. године бити 500 евра, а младима је поручио да ће од државе добити по још 100 евра почетком јуна.

На предизборном скупу говорила је и прва са листе Српске напредне странке за републичке изборе Даница Грујичић која је рекла да је била веома срећна када је Клинички центар у Нишу први саграђен од свих клиничких центара који се сада завршавају, зато што је, како је рекла, југ Србије коначно у нечему био први.

Истакла је да се и Клинички центар у Београду завршава и рекла да ће следеће недеље дежурати у новом Ургентом центру у Београду.

"Мислила сам да то никада нећу доживети", рекла је Грујичић.

Навела је да је Србија, као мала земља, показала да је у критичним ситуацијама много организованија него неке развијене земље, подсећајући на период са почетка пандемија када је обезбедила довољно медицинске опреме, а онда и вакцина, до тога да је у кратком периоду саградила три ковид болнице.

Подсетила је да ће бити изграђена и Тиршова 2 за коју је рекла да ће бити "болница 22. века" за лечење наше деце, као и нови Инстит за онкологију и радиологију.

"Морамо да наставимо овим путем и да се даље развијамо. Здравствена заштита мора да дође до сваког села и да ниједан човек не чека на лечење", нагласила је Грујичић.

На скупу је говорила и кандидат са листе Српске напредне странке Јелена Беговић која је рекла да се "улази у финале одлучивања о нашој будућности".

"Не смемо да станемо, не смемо да одустанемо. Наш циљ је даљи развој. Треба нам и мир и стабилност, јер без тога нема даљег развоја, а странка која може да пружи и мир и стабилност на челу са Александром Вучићем је Српска напредна странка", рекла је Беговић.


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   избори 2022   председнички избори 2022   парламентарни избори 2022
@sns_srbija @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима