Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реакција: Зашто правите "фарму" од СПС-а

rssBookmark and Share

07.12.2015. Јужна Србија Инфо, Курир

Како данас Игор Новаковић није одговарао на телефонске позиве наше редакције, добили смо изјаву једног од чланова СПС-а из Ниша који је желео да остане анониман, све везано за горе поменути чланак у листу Курир.

Фото: Курир
Фото: Курир

Реакција: Зашто правите "фарму" од СПС-а? Зашто газите предпоставку невиности? Зашто пљујете по свом члану, који јесте очајан пошто је политички прогоњен? Јесте ли тражили правду за њега или освету, пошто сте повређени? Заслужујете ли Ви то место, пошто немате мудрости, али имате много злурадости ? Знате ли да има Бога!? 

ПС. Колико општинских одбора Вам је дало подршку? Он је добио подршку макар 90 одсто општинских одбора Ниша. Да су Вас невину оптужили, да ли би ћутали?

З.С, Јужна Србија Инфо

Чланак у листу Курир преносимо у целости:

РАСКОЛ У ВЛАСТИ: Врх СПС спрема се да иде у опозицију!

Функционер СПС Игор Новаковић изјавио да су му водећи људи странке рекли да неће бити део владајуће коалиције после Савета ОЕБС

БЕОГРАД - Члан Главног одбора СПС Игор Новаковић тврди да му је висока функционерка те партије Дијана Вукомановић рекла да се врх странке спрема да иде у опозицију! Према његовим речима, Вукомановићева га је уверавала да ће социјалисти бити избачени из Владе Србије у реконструкцији која ће се обавити пошто њихов лидер Ивица Дачић заврши председавање ОЕБС, односно после Министарског савета.

Новаковић, који је смењен са места шефа одборничке групе СПС у Нишу, написао је на свом блогу да га је Вукомановића пре смене позвала да га убеди да поднесе оставку на то место јер то тражи градоначелник Ниша Зоран Перишић из СНС. Када јој је, како тврди, узвратио да ће вратити и мандат, она му је онда рекла: „Молим те, не враћај мандат јер можда одемо у опозицију, онда си нам потребан.“

Суфлирање телефоном
- Питам је: „Зашто бисмо ишли у опозицију кад се потенцира на што јачим везама са СНС?“ Она одговара: „Знаш, Ивици се завршава мандат у ОЕБС и након тога је могућа реконструкција, па избори. Реконструкција у којој ми вероватно нећемо бити“ - стоји у Новаковићевом тексту.

Новаковић за Курир објашњава да га је Вукомановићева телефоном саветовала шта да ради.

- Рекла ми је и да се СПС припрема за опозиционо деловање јер СНС планира да избаци СПС из Владе. Рекла ми је: „Морамо да ћутимо, да не таласамо.“ Не знам одакле јој информација о реконструкцији и избацивању из Ваде, није ми појаснила. Мислим да ме није звала у Дачићево име, он од посла не стиже да се бави странком - каже Новаковић.

Вукомановићева, међутим, уверава да није Новаковићу рекла то што он тврди.

- Игор Новаковић је у складу са Статутом СПС смењен 9. октобра 2015. године са места шефа одборнчке групе СПС у Скупштини града Ниша и дисциплински поступак против њега се наставља, такође у складу са Статутом СПС. Све што он пласира у јавност су дезинформације и израз његовог личног очајања због оптужнице и кривичног поступка који је покренут против њега. Уосталом, њега су недавно оштро демантовали и Бранко Ружић и Милутин Мркоњић, као и ја - каже она за Курир.

Сви га демантовали
Новаковић је иначе оптужен је да је док је био био директор нишког „Југоистока“, са још пет особа починио финансијске малверзације. Недавно је објавио да ће се кандидовати за градоначелника Ниша, као и да у томе има подршку Ружића и Мркоњића, али су њих њих двојица то демантовали. Иначе, чим је Новаковић објавио ово писмо, Вукомановићева му је на Фејсбуку поручила да после смене жалопојке не вреде.

- Чему сад жалопојке? Поднеси пораз мушки! Не измишљај. Србија сузама не верује - рекла је она.

Ивица Дачић, с друге стране, тврди да нема потребе да се спрема за опозицију.

- Шта имаш да се спремаш за опозицију? Шта ће Вучић да одлучи, то је на њему. Моје је да свој посао радим у најбољем интересу за земљу - поручује он.

Како неки у СПС виде коалицију са СНС
СОЦИЈАЛИСТА: ВЛАДА ЈЕ БРАК У КОЈЕМ МУЖ ТУЧЕ ЖЕНУ
Занимљиво је и да је један функционер из врха СПС недавно у разговору за Курир незванично рекао да се социјалисти наводно спремају на одређене кораке. Говорећи о односу социјалиста и напредњака, сликовито је објаснио како то изгледа:

- Ова влада личи на брак у ком муж туче жену, али жена се спрема - рекао је не желећи да појашњава своју изјаву.

Курир, Д.Луковић


#   СПС   СНС   Јужна Србија регион   Ивица Дачић   Влада Републике Србије   Јужна Србија Инфо   Зоран Перишић   Игор Новаковић   политика   Милутин Мркоњић   ОЕБС   Бранко Ружић   дисциплински поступак   реакција   Курир лист   Дијана Вукомановић
@socijalisti @sns_srbija @DacicIvica @Vlada_SR @juznasrbija @ProfdrPerisic @redinmind @vukomand @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима