Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Положени венци на споменик жртвама НАТО бомбардовања у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 07.05.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Данас, на дан који не смемо и не можемо да заборавимо, Ниш је обележио 25. годишњицу од катастрофалног напада НАТО снага који је уздрмао град. Положени су венци на споменик жртвама НАТО бомбардовања, одајући почаст свим невино настрадалим у овом трагичном догађају.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Пре 25 година, на данашњи дан, Ниш је био мета силних напада НАТО снага. Касетне бомбе су засуле град, остављајући позади сећање на неописиву трагедију. Шеснаест људи је изгубило живот, а осамнаест је теже рањено. Бол и горечина овог напада остали су у сећању Нишлија, али и целе Србије.

Споменик жртвама НАТО бомбардовања постављен је као трајна опомена овом трагичном делу и као почест свим људима који су изгубили живот у овој несправедливој трагедији. Полагање венца на овај споменик симболизује нашу посвећеност да не заборавимо, да поштујемо сећање на све жртве, и да се залажемо за мир и солидарност у свету.

Док се сећамо овог трагичног дана, одамо почаст свим жртвама и поновно потврђујемо нашу решеност да се боримо за мир и мирно решавање сукоба. Нека нам овај дан буде упомене и учења, али и потсећање да се такве трагедије никада више не понове.

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   годишњица   НАТО бомбардовање   касетне бомбе
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима