Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплаве погодиле Прокупље, рашчишћене критичне тачке

rssBookmark and Share

Прокупље 31.01.2021. Јужна Србија Инфо

Од невремена због снега и леда које је блокирало путеве и многа прокупачка села оставило без струје није прошло ни двадесетак дана, а од суботе се Прокупље суочава са новим неприликама изазваним временским непогодама.

Поплаве погодиле Прокупље, рашчишћене критичне тачке

Наиме, због кише која је прошле ноћи падала без престанка, дошло је до бујања водотокова другог реда и изливања река из корита, те су тако поплављени Бумбурак, Рангина мала, Доња Трнава, Бресничић, Поточић, Белољин. Представници локалне самоуправе су од јутрос на терену.

– Највише су страдали пољопривредни засади, пропусти, мостови, путна инфраструктура. У појединим местима, поплављена су нека дворишта и куће, и то углавном подрумске просторије. Одмах смо изашли на терен, са свом потребном механизацијом, тако да су критичне тачке рашчишћене. Обишли смо и поплављена домаћинства. Киша је престала, вода се повлачи у корита, кажу из локалне самоуправе.

Ситуација се и даље прати, посебно водостај Топлице који је у порасту, а све градске службе су приправне и дежурају и током ноћи. Колику су штету претрпела поплављена подручја, биће накнадно утврђено.

 


#   Прокупље   поплава   Доња Трнава   локална самоуправа   Топлица река   Беољин
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима