Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплавни талас на југу под контролом

rssBookmark and Share

Врање 13.03.2016. НТВ

У Србији је ситуација са поплавама тренутно мирна и нема већих проблема, али се поподне очекује наставак падавина, па су превентивно појачане снаге на југу земље и прате се сви водотокови.

Поплавни талас на југу под контролом

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић изјавио је да ће додатних 1.000 људи бити упућено у потенцијално кризне тачке у источну Србију, а највероватније део њих и на југ земље.

Додатно људство биће упућено на територије Ниша, Бора, Зајечара, Рашке, Врања и Пирота, док је Краљево већ покривено, и одатле ће моћи брзо да се реагује уколико буде потребе.

Према информацији РХМЗ-а, у недељу, у ноћи на понедељак и у понедељак пре подне очекују се обилније падавине, у већини места од 10 до 30 мм, а у источнимм, јужним, југозападним и централним деловима око 40 мм.

Помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Горан Николић оценио је да ће бити проблематична ноћ између недеље и понедељка, ако дође до обилнијих падавина.

„У сваком случају, у деловима Србије који су пре пар дана били поплављени, чачански, ужички и новопазарски део, и даље се будно мотри ситуација“.

Када је реч о великим рекама, попут Дунава и Саве, ту за сада нема проблема, код Шапца, такође нема проблема, Полиција је у сваком тренутку спремна да ангажује 850 припадника Жандармерије и око 1.500 припадника интервентних јединица, како би могли да пруже помоћ у спасавању и другим активностима, у зависности од ситуације када су у питању поплаве, изјавио је вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић.


#   Врање   Пирот   полиција   Јужна Србија регион   Јужна Морава   поплава   Горан Николић   Предраг Марић   Владимир Ребић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима