Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потписан уговор којим држава преузима управљање нишким аеродромом

rssBookmark and Share

Ниш 09.08.2018. Јужна Србија Инфо

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, и градоначелник Ниша Дарко Булатовић потписали су данас уговор о преносу оснивачких права у јавном предузећу за аеродромске услуге “Аеродром Ниш”, којим држава преузима управљање нишким аеродромом.

Потписан уговор којим држава преузима управљање нишким аеродромом

"Аеродром Ниш од стратешког је значаја за целу Србију, као алтернативни аеродром београдском и резервни центар контроле летења из система SMATSA, захваљујући новом торњу контроле лета који ћемо изградити у Нишу. Преносом управљања на Владу Србије, биће омогућено нормално функционисање нишког аеродрома и обезбеђена средства за инвестиције које ће омогућити даљи развој нишког аеродрома, како би и у будућности био један од водећих у овом делу региона", изјавила је Михајловићева.

Она подсећа да је Влада Србије одлуку о преносу оснивачких права са ЈП "Аеродром Ниш" на Републику Србију донела након вишегодишњих молби Града Ниша и менаџмента аеродрома да помогне даљи рад и развој нишког аеродрома, с обзиром на то да Град Ниш, као власник аеродрома, не располаже неопходним финансијским средствима.

Република Србија је у претходне четири године помогла нишки аеродром са укупно 9,8 милиона евра, од чега је 3,6 милиона евра помоћ у новцу и опреми коју је Аеродром „Константин Велики“ добио од ваздухопловних предузећа и институција у власништву државе.

Број путника на нишком аеродрому у периоду 2014-2017. повећан је 248 пута, са 1.335 путника у 2014. на 331.582 у 2017, а превоз робе девет пута, са 284 тонe на 2.542 тонe.


#   Ниш   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   инвестиције   аеродром   Дарко Булатовић   власништво   Аеродроми Србије
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима