Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминула новинарка Горица Нешовић, омиљено лице јутарњег тв програма

Bookmark and Share

06.10.2022. Јужна Србија Инфо

Данас је у Београду у 59. години преминула новинарка Горица Нешовић.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Горица Нешовић била је српска радијска новинарка, најпознатија по популарном националном јутарњем радијском програму.

Горица Нешовић је рођена 15. маја 1964. године у Београду, где је завршила основну школу и гимназију. Каријеру радио-водитељке започела је 1982. године као сарадница омладинске емисије Ритам срца на Студију Б. Објавила је три књиге инспирисане обичним животом. Има сина Марка, разведена је, живи и ради у Београду.

Године 1982. постала је члан редакције Омладинског програма Ритам срца , који се тада емитовао на Студију Б, а из којег је касније настао Радио Б92. Од 1989. до 1991. експериментисала је са различитим жанровима : Вампир квиз, Оне ман схоw, Поплава. Почетком деведесетих водила је емисије на Трећем каналу, а затим на Телевизији Студио Б забавно музичке програме Видеодром и Неосвест. Била је и уредница београдског Радија Сити.

Током осамдесетих година радила је и као Диск-џокеј у тада популарним клубовима Академија, Фузија и Буха, где је бирала музику.

 Након тога Горица Нешовић ради као програмска директорка Радија Б92 и водитељка најслушанијег радијског јутарњег програма у Србији Дизање. Слушаоци Првог програма Радио Београда могли су да прате емисију Буђење коју је уређивала и водила са пријатељем и колегом Драганом Илићем. После четири године буђења на таласима „Радио Београда“, позитивне вибрације, које дугогодишњи водитељски тандем ствара, сели се на фреквенције новог радија – Индекс. Данас заједно уређују и воде јутарњи програм Буђење сваког радног дана на поменутом националном радију. Пошто су се 2003. године на радију „Б92“ упустили у заједничко вођење јутарњег програма Дизање, Горица и Драган су увидели да су једно другоме делић слагалице који је недостајао да би слика била потпуна, па су тако основали и продукцију Супермиш д.о.о. Горица је написала и три романа, Причи никад краја са својом пријатељицом Јелицом Грегановић, Куварица и Није страшно ако паднеш, страшно је ако не устанеш.


#   РТС   новинари   водитељ   медији   In memoriam   Горица Нешовић   СтудиоБ
@rts_vesti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима