Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Припремни радови на изградњи аква паркау Нишкој Бањи

rssBookmark and Share

Нишка Бања 24.02.2022. Јужна Србија Инфо

У градској општини Нишка Бања почели су припремни радови на изградњи аква парка на површини од 5,4 хектара на локацији Лозни калем, пише на званичном сајту Града Ниша.

Припремни радови на изградњи аква паркау Нишкој Бањи

Текст преносимо у целости..

Почетку радова присуствовала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима, чланови Градског већа Града Ниша, председник градске општине Нишка Бања Душан Живковић и грађани.

Пуних 30 година говоримо о изградњи аква парка. Ово није предизборно обећање – ово је реалност. Домаћа оператива, машине и радници су ту, постављају трајну ограду, а после завршетка припремних радова почиње изградња затвореног дела аква парка који није само летњи садржај, радиће 365 дана и помоћи Нишкој Бањи да буде атрактивна целе године, рекла је градоначелница Ниша.

Не можемо да замислимо развој туризма у Нишкој Бањи и овом делу Србије без садржаја. Предност Нишке Бање је близина аеродрома, директан излаз на ауто-пут који ће имати и који почиње да се гради почетком марта, велики број туриста у транзиту и посетилаца из Бугарске, указала је Драгана Сотировски.

Када видите којом брзином се развијају друге бање, онда схватите да имате све и да треба да помогнете Нишкој Бањи да се развија и да се врати на оно место и врху које је некада заузимала, казала је она.

Градоначелница Ниша је подсетила да је у анкети у којој су се грађани изјашњавали о садржајима који граду недостају, аква парк најчешће помињан.

Према њеним речима, изградња аква парка подстакла је већ куповину два хотела из раније пропале приватизације. Очекују се нови хотелијери и нове инвестиције.

Живковић је рекао да се на пројекат изградње аква парка, који је од изузетне важности за развој туризма, дуго чекало. Он је захвалио на том и другим пројектима за Нишку Бању, на великим средствима која су издвојена оценивши да је „то сада један другачији приступ према градској општини у односу на године пропадања Нишке Бање“.

Директор КЛЕР-а Душан Радивојевић је указао на континуитет Града Ниша у развоју Нишке Бање и на равномеран развој града уопште.

Он је подсетио да је локација Лозни калем опремљена у сарадњи са Министарством привреде, да је раније уложено 2,5 милиона евра, као и да су приликом изградње фабрике ИМИ урађене саобраћајнице, водоводна, канализациона и гасоводна мрежа.

Припремни радови трајаће 100 дана, а затим се настављају ископи за објекте. Најпре ће се у првој фази градити затворени део аква парка који је највеће површине и износи око 3.500 квадратних метара са затвореним базеном, спа центром, рестораном и административним делом.

Следе радови на изградњи базена на таласима површине 1.740 квадратних метара, осталих базена, виталити базена, лење реке на површини од 1.100 квадратних метара.

Рок за завршетак комплетног аква парка је три године, што не значи да тај изузетно важан комплекс, који се финансира средствима Града Ниша, неће бити завршен и раније, речено је приликом обиласка локације и почетка радова.


#   Драгана Сотировски   Нишка Бања   аква-парк   Лозни калем
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима