Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Проходно од Сврљига до Старе планине (видео)

rssBookmark and Share

Сврљиг 05.01.2016. РТС

У општини Сврљиг тешко се стиже само до два села, али надлежни кажу да се и до њих може уз одговарајућу зимску опрему. Камион који је стајао четири дана на регионалном путу од Сврљига до Старе Планине преко Калне склоњен је, па је сада и овај пут проходан.

Проходно од Сврљига до Старе планине (видео)

Камион је због поледице стајао четири дана на регионалном путу, а са њим и возач, двадесетшестогодишњи Един Нуховић из Новог Пазара, који је у суботу кренуо за Калну по дрва.

"Ноћу је било и до минус 21, имао сам шта да једем, увек понесем за четири дана, увек да имам за не дај боже", каже возач Един Нуховић. "Нико није долазио, синоћ је дошао булдожер и отишао."

Само до најудаљенијих села сврљишке општине машине локалног предузећа нису стигле. Иван Станковић вози једну од пет машина, каже да се сви максимално труде да помогну.

Мештани села Гулијан и сами су се организовали јер је, кажу, зима овде тешка.

Тридесет осам села у сврљишке општине, на површини од 470 квадратних километара, повезана су регионалним путевима а њих чисти Предузеће за путеве Ниш.

"Када постоји координација између два предузећа - локалног које је задужено за одржавање локалних путева и предузећа задуженог за одржавање регионалних путева - ту немамо проблема и чишћење иде несметано", каже Јелена Трифуновић, председница Општине Сврљиг.

Готово до свих сврљишких села сада је могуће стићи, а пошто је склоњен камион с пута сада се може и до Старе планине преко Сврљига.

Лидија Георгијев и Иван Стамболић РТС


#   саобраћај   Сврљиг   снег   Предузеће за путеве Ниш   Јелена Трифуновић   Иван Станковић   Лидија Георгијев
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима