Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Породица Предрага Трајковића оптужује полицију да штити убицу

rssBookmark and Share

Врање 25.11.2014. Ало, Јужна Србија Инфо

Због нерасветљене мистериозне погибије Предрага Трајковића Гаринче (34), испред зграде Вишег суда и тужилаштва у Врању данас су протестовали родитељи, рођаци и пријатељи настрадалог, који је после лова 24. новембра 2014. око 18 часова у џипу смртно страдао у атару села Горње Пуношевце.

Породица Предрага Трајковића оптужује полицију да штити убицу

Родитељи Стојан и Славица, супруга настрадалог ловца Сања, рођени брат Ненад и остала родбина најавили су нова протестна окупљања и одлазак испред зграде Владе Србије у Београду, јер су огорчени што врањско правосуђе ни после годину дана није привело правди убицу Предрага Трајковића.

Незадовољство због неефикасности и нечињења врањске полиције и правосуђа, огорчена родбина потврдила је упозоравајућим транспарентима:“Вучићу, Вашег брата су тукли, а мог су убили“, “Ко је јачи од закона“, “Тужилаштво је прећутало“, “Где је наш син“.

Протестно окупљање испред здања врањског правосуђа парадигма је узалудног једногодишњег настојања породице да докаже да Предраг Трајковић после кобног повратка из лова на путу према Барелићу није извршио самоубиство, већ да је усмрћен из ловачког оружја.

- Сви ћуте, а знају ко је убио мог брата. Срамота је да годину дана чекамо на истину и правду. Што је јпш горе, правосуђе још није расветлило мистериозну смрт мог брата на повратку из лова са шесторицом ловаца. После смрти мог брата, Полицијска управа у Врању званично је саопштила да је мој брат Предраг извршио самоубиство, јер је нехотично повукао ороз ловачке пушке, која се налазила усправно поред његових ногу. Наводно, дошло је до самозапаљивања оружја, које је било окренуто према Предрагу. Испаљени пројектил разнео је главу мог брата. Недопустиво је да истрага још тапка у месту, рекао је рођени брат настрадалог ловца Ненад Трајковић.

Ненад и Предраг Трајковић, Врање

Огорчење родбине поткрепљују обдукциони налази стручњака нишког Завода за судску медицину и вештака балистичара, који потврђују да је смрт Трајковића насилна, јер је хитац испалио један од шесторице ловаца и путника у теренском џипу.

Стручњаци су утврдили да је метак из пушке до жртве летео око метар, што потврђује да оружје није само опалило и убило ловца. На реконструкцији догађаја 10. фебруара 2014. године утврђено је да се пушка из које је страдао Трајковић налазила на седишту сувозача Срете Златковића. Због тога породица сматра да неко из полиције штити убицу.

Виши јавни тужилац Снежана Стаменковић изјавила је да је покренута истрага против осумњичених за убиство Предрага Трајковића, али да је процесс мирује због штрајка адвоката.

 


#   Врање   суд   Полицијска управа   Предраг Трајковић   Горње Пуношевце   Ненад Трајковић   Снежана Стаменковић   правосуђе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима