Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прва посета амбасадора Јапана Нишу - инвестиције, туризам, култура

rssBookmark and Share

Ниш 13.10.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски састала се са Његовом екселенцијом амбасадором Јапана Кацамутом Такахиком који је први пут у посети Нишу.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Водили смо садржајне и корисне разговоре о нашој сарадњи у којој ће нам помоћи они који су у протеклом периоду оставили дубок траг у повезивању људи наше две пријатељске земље, оценила је градоначелница Ниша.

 Ниш је родни града Драгана Стојковића, селектора наше фудбалске репрезентације, кога у Јапану данас свако зна, били су сагласни саговорници. 

Посебно је било речи о сарадњи у областима привреде и инвестиција, туризма и културе. 

Уз посредовање Регионалне привредне коморе радиће се на организовању скупа на коме би учествовали представници нишког Научно-технолошког парка, КЛЕР-а, представници суседних округа и индустријских зона у окружењу, као и представници Јапанске пословне алијансе у Србији и на коме би биле представљене предности Ниша и околине као повољног пословног амбијента погодног за инвестирање јапанских привредника. 

Градоначелница Ниша упознала је Његову екселенцију са туристичким потенцијалима Ниша и предложила да један од јапанских хорова буде учесник фестивала духовве музике Музички едикт, јуна месеца наредне године.


#   Ниш   Драгана Сотировски   амбасадор   Јапан   Амбасада Јапана   Кацамуто Такахико
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима