Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници одблокирали аутопут Ниш-Скопље код Врања

rssBookmark and Share

Врање 15.05.2014. Бета

Око 650 радника памучног комбината "Јумко" обуставило је данас блокаду аутопута Ниш-Скопље код Врања, који је од 12.30 часова поново проходан за саобраћај

Радници одблокирали аутопут Ниш-Скопље код Врања

Председник Самосталног синдиката у компанији "Јумко" Слађан Митић изјавио је за агенцију Бета да током блокаде која је трајала више од три сата није било инцидената, а да су се радници сами повукли и наставили протест у Управној згради "Јумка" у Врању.

- Блокада аутопута је била активност да скренемо пажњу људи који не желе са нама да сарадјују и да их активирамо. Нико нам се није обратио, али смо одлучили да протест наставимо у Управној згради - казао је Митић.

Захтев штрајкача који су јутрос блокирали аутопут код Врања био је да им се поводом решавања нагомиланих проблема у тој компанији обрате министар привреде Душан Вујовић или премијер Александар Вучић.

Штрајк у "Јумку", који траје од јануара, организовали су Самостални синдикат и Асоцијација слободних и независних синдиката (АСНС) у тој компанији.

У "Јумку", који је у реструктурирању, држава има 60 одсто власништва, а то предузеће запошљава око 1.700 радника.


#   Врање   радници   синдикат   Александар Вучић   ауто-пут   штрајк   Јумко   деблокада   Слађан Митић   Душан Вујовић   самостални синдикат
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима