Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радост јужњака у Бечу: Слетео први редовни авион из Беча у Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 17.11.2018. Јужна Србија Инфо

Велики дан за Ниш и нишки аеродром, пре свега за јужњаке који живе у Бечу и њихове рођаке, као и бројне пословне људе који сарађују са партнерима у аустријској престоницици. Данас је слетео први авион на редовној линији Беч-Ниш, компаније "Виз ер".

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Данас је велики догађај за наш град, али и за цео југоисток Србије", изјавио је градоначелник Дарко Булатовић, који је са сарадницима и Душаном Кнежевићем, вршиоцем дужности директора аеродрома "Константин Велики", дочекао први авион на линији Беч-Ниш-Беч.

Данашњим слетањем авиона авио компаније "Виз ер" из аустријске престонице, и званично је успостављен редовни путнички авио саобраћај, ка овом граду из Ниша, и ка Бечу.

Након свечаног дочека авиона из Беча, настављен је разговор са представником Министарства саобраћаја, ресореног већника Братислава Вучковића, директора ТОН-а Уроша Парлића, професора Бубња и директора нишког аеродрома, о даљем развоју саобраћаја са нишке ваздушне луке.

Авион је дочекан воденим топовима, а посада летилице, пригодним поклонима.

Једанаеста дестинација по реду, и то једна од најзначајнијих у Европи

Директна линија из Ниша према Бечу. два пута недељно

У празничним периодима, као и током лета биће уведена и трећа линија. Ова линији ја значајна за све, за путнике, значајна је и за приведу, али и за сам Ниш који је регионални центар југоисточне Србије.

"Задовољство је данас бити овде, радујемо се свакој новој линији и очекујемо да у будућности, захваљујући подршци државе, сви капацитети на аеродрому буду прави, аеродромски, са свим оним потребама и садржајима који чини један велики град као што је наш“.

Булатовић је нагласио да је за првих осам месеци у овој години повећан број путника са аеродрома у Нишу за 8 одсто, односно за 287.000 на 310.00. Нада се да ће овим темпом бити оборен прошлогодишњи рекорд, а томе се најискреније нада и в.д. директора Аеродрома „Константин Велики“, Душан Кнежевић.

„Свакако смо веома задовољни сарадњом са компанијом "Виз ер" и радује нас отварање нове линије за Беч, која је пета њихова дестинација из које ће летети“, казао је в.д. директора нишког аеродрома, Душан Кнежевић.

"Успешна сарадња са компанијама на развоју ваздушног саобраћаја из Ниша се наставља. Ове године ће бити око 8 одсто путника више него у 2017. години. Ближимо се броју од 332.000, када ћемо имати и јубиларног путника, односно када ћемо поставити нови рекорд. Беч је интересантна дестинација, како за нашу дијаспору, тако и за наше људе који одавде желе да путују као туристи. Надамо се да ће ова сарадња и даље да се развија, и да ће већ 2019. бити још успешнија година од ове“, истако је Кнежевић.

 Авиони ће на реалацији Беч-Ниш-Беч летети уторком и суботом. Трећи, додатни лет на поменутој релацији  биће четвртком у периоду новогодишњих празника.

"Виз ер" је започао са летовима са аеродрома „Константин Велики“ јуна 2015. године са две авио линије, Малме и Базел, а потом су уведене још три линије.

Тренутно са овом авио компанијом, може да се лети из Ниша за Базел, Дортмунд, Мемиген, Малме и Беч.

Цена карте до Беча у овом тренутку, је око 2.500 динара у једном правцу.


#   Ниш   Дарко Булатовић   Беч   Урош Парлић   Виз Ер   Министарство грађевинарства   авио саобраћај   Братислава   Душан Кнежевић
@DarkoBulatovic_ @wizzair @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима