Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обновљен асфалт у Вардарској и на Тргу Павла Стојковића

rssBookmark and Share

Ниш 05.07.2019. Јужна Србија Инфо

Заменом завршног слоја асфалта на раскрсници код Кичева, данас се завршава реконструкција коловоза у Вардарској улици од укрштања са улицом Генерала Милојка Лешјанина до улице Јована Ристића. Радови, које изводи предузеће Србија Аутопут и који су коштали око пет милиона динара, отпочели су у понедељак и изведени су за само пет дана, јер је у питању изузетно важна и оптерећена саобраћајница.

Обновљен асфалт у Вардарској и на Тргу Павла Стојковића

Управо из тог разлога раскрсница је асфалтирана у преподневним сатима када је интензитет саобраћаја најмањи, и када је било могуће преусмерити аутобусе у улицу Обилићев венац на пар сати, колико су трајали завршни радови.

''Грађевинска сезона је у пуном јеку и сада више нема стајања ! У Вардарској ћемо наредних дана уредити и тротоаре који су у веома лошем стању и запуштени деценијама, а у наставку ћемо обновити коловозе и продужетку Вардарске и у Обилићевом венцу, затим око Пиротске рампе, у наставку улице Јована Ристића и даље у Војводе Путника. Све улице у центру Ниша биће врло брзо обновљене јер Нишлије то очекују, а и заслужују'', рекао је Градоначелник Дарко Булатовић који је са директором Дирекције за изградњу града Небојшом Ловићем готово свакодневно обилазио градилиште.

Иначе, паралелно са овим радовима, завршена је и санација коловоза на Тргу Павла Стојковића. Сада предстоји поплочавање тротоара бехатон плочама, чиме ће овај део града, како кажу у Дирекцији, постати много уреднији и лепши. Убрзано се ради и на санацији коловоза на Кеју Мике Палигорића од Грчког конзулата до Тврђавског моста. Почела је и изградња кружног тока на укрштању Булевара Николе Тесле и Хероја са Кошара, а крају се приводе и радови на реконструкцији Булевара Цара Константина и изградњи бициклистичке стазе до насеља Никола Тесла.


#   Ниш   Дарко Булатовић   асфалтирање   Никола Тесла   Обилићев венац   бициклистичке стазе   Вардарска улица   Трг Павла Стојковића
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима