Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сазнајемо: Ајкулу данас изручују Србији

rssBookmark and Share

Ниш 15.08.2014. Блиц

Зоран Ајковић Ајкула (43) из Ниша, који је ухапшен средином јуна у Црној Гори по међународној потерници спске полиције, данас ће бити изручен српским правосудним оранима

Сазнајемо: Ајкулу данас изручују Србији

Ајковић у Нишу треба да буде саслужан због сумње да је умешан у изнуду у сасизвршилаштву са братом Мирком Ајковићем (30) и још тројицом Прокупчана, због чега је за њим и расписана потерница јер се није одазивао позивима суда.

Ајковић би могао у Ниш до стигне касно поподне или у току ноћи, након чега ће бити изведен пред судију за претходни поступак Вишег суда у Нишу који ће га саслушати и одлучити о даљем притвору, сазнаје „Блиц“.

Он се сумњичи да је са братом и тројицом Прокупчана учествовао у изнуди којом је брачни пар из околине Ниша приморан да им плац вредан 11 милиона динара продају на име непостојећег дуга од 10.000 евра. Због поменутог случаја изнуде Мирко Ајковић са тројицом Прокучана био је ухапшен 30. октобра прошле године али и убрзо пуштен после саслушања свих сведока.

- Крајем октобра прошле године суд је први пут издао наредбу да се распише потерница за Зораном Ајковићем јер је био недоступан правосудним органима, али је она по жалби укинута и враћена на поновно одлучивање судији за претходни поступак. Из другог пута је наредба потврђена након чега је полиција за њим расписала потерницу. Ајковић је потом у јуну ухапшен у Црној Гори приликом рутинске контроле и од тада је у екстрадиционом притвору. Црногорске власти су одобриле изручење Србији - каже наш извор.

Ајковић је пред нишким правосудним органима бити саслушан и на околности кривичне пријаве коју је у јулу поднела Нишка полиција против због сумње да је починио кривична дела прање новца и фалсификовање службене исправе.

Он се сумњичи да је утајом пореза стекао 22,2 милиона динара које је искористио за приватизацију угоститељског предузећа “Ниса”, које је у свом власништву имало неколико локала на најбољим локацијама у Нишу.


#   Ниш   полиција   криминал   Зоран Ајковић   брачни пар   изручење   Црна Гора   Мирко Ајковић   кривичне пријаве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима