Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седница Окружног штаба: Ситуација на критичним тачкама и водотоковима у Нишавском округу се прати 24 сата

rssBookmark and Share

Ниш 14.05.2019. Јужна Србија Инфо

На данас одржаној седници Окружног штаба за ванредне ситуације Нишавског управног округа анализирана су стања на водотоковима првог и другог реда. Ситуација се прати 24 сата, сви одговорни субјекти од значаја и механизација су у стању приправности.

Седница Окружног штаба: Ситуација на критичним тачкама и водотоковима у Нишавском округу се прати 24 сата

Закључак је да су критичне тачке на водотоковима првог реда су код места Ђунис на Јужној Морави, на Кутинској реци, на притокама Сврљишког Тимока, Топлици у атару Дољевца, а постоји могућност од изливања мањих бујичних потока.

Бедем код Витковца је завршен прошле године, те не би требало да представља потенцијалну опасност. Крајковачка и Бованска брана су контролисане. Готово све локалне самоуправе доставиле су финансијске планове средстава у случају последица евентуалних поплава.

Град Ниш је издвојио близу 9 милиона динара, општина Дољевац и Гаџин Хан око 2 милиона, општина Мерошина око 4 милиона, док су предвиђена средства из општине Сврљиг милион динара. ЈВП Србијаводе припремило је план и средства за санацију обала Топлице која годинама прави проблем код Шарлинца.

Хидрометеоролошка ситуација је тренутно повољна, екипе су спремне, градски и општински штабови су у стању приправности, као и Окружни штаб Нишавског управног округа.


#   Ниш   Мерошина   Драгана Сотировски   Србијаводе   Нишавски округ   Гаџин Хан   поплава   киша   штаб за ванредне ситуације   Ђунис   водоток   Окружни штаб за ванредне ситуације
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима