Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сигурна кућа у Лесковцу се гради уз зграду полицијске станице

rssBookmark and Share

Лесковац 29.01.2014. JužnaSrbija.Info

Сигурна кућа за жртве злостављања у Лесковцу, насиља и трговине људима ће бити лоцирана у Млинској улици, у згради некадашње "Наше речи" која је у власништву Центра за социјални рад.

Сигурна кућа у Лесковцу се гради уз зграду полицијске станице

Зграда се налази у непосредној близини Полицијске управе Лесковац са којом ће систем видео надзора бити директно повезан, па ће евентуална интервеницја бити могућа за само неколико минута, рекао је градоначелник Горан Цветановић.

- У првој фази радиће се санација кроја зграде за шта ће бити издвојено 2,5 милиона динара. Постоји почетан договор да нам се, по завршетку санације и адаптације објекта, у опремање објекта придружи Фондација Б92, а очекујемо да се акцији придруже и угледни привредници и друштвено одговорна предузећа из Лесковца. Сигурна кућа ће имати 4 собе за дневни боравак, једну канцеларију, кухињу и купатило и моћи ће да прими до 15 особа - казао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Прихватилиште за жене и децу жртве насиља у Лесковцу, у изнајмљеном простору, ради већ десетак година и било је уточиште око 200 жена. Из градске касе је само током прошле године издвојено милион и 152 хиљаде динара за збрињавање жена које су жртве насиља. Сигурна кућа биће установа регионалног карактера.


#   Лесковац   Горан Цветановић   сигурна кућа   Фонд Б92   видео надзор   жртве насиља
@CvetanovicG @FondB92 @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима