Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Увече могућ снег и у нижим пределима - жути метео-аларм на југоистоку земље

rssBookmark and Share

Ниш 06.12.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

И данас остају облаци изнад Србије. Местимично ће падати киша, а у брдско-планинским пределима снег, уз повећање снежног покривача за 5 до 10 центиметара. Увече и током ноћи, снег је могућ и у нижим пределима. Ујутру температура од 1 до 7 степени, током дана од 3 до 9 степени. У јужном делу земље због снега на снази жути метео-аларм.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

У Србији данас облачно и хладније, местимично с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом уз повећање висине снежног покривача за пет до 10 центиметара. 

Увече и током ноћи снег се очекује и у нижим пределима. Ветар слаб и умерен, на северу и западу Србије северозападни, у осталим крајевима јужни и југоисточни, који ће ујутро и пре подне бити у скретању на северозападни правац.

Најнижа температура од 1 на северозападу до 7 на југоистоку, а највиша дневна од 4 до 9 степени.

Због снежних падавина, проглашен је жути метео-аларм на Косову и Метохији и југозападу и југоистоку земље.

У Нишу могућ слаб снег у вечерњим сатима.

Снег у уторак, од среде суво 

У уторак облачно и хладно, на крајњем северу суво, у осталим крајевима местимично са снегом, па се у брдско-планинским пределима очекује даље повећање, а у нижим пределима формирање снежног покривача. Ветар слаб и умерен, повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од -1 до 4, највиша од 2 до 5 степена.

У среду хладно местимично са маглом и слабим мразем, током дана мало и умерено облачно са дужим сунчаним интервалима и суво. Ветар слаб и умерен, ујутро и пре подне западни и северозападни, после подне југоисточни. Јутарња температура од -3 до 0, највиша од 3 до 7 срепени.


#   Ниш   снег   РХМЗ   киша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима