Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новинарима забрањено да направе прилог о проблемима с комарцима у суду

rssBookmark and Share

Лесковац 13.05.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

НУНС протествовало због дискриминације медија у Привредном суду у Лесковцу где новинарима ТВ Б92 није дозвољено да направе прилог о проблемима с комарцима

Новинарима забрањено да направе прилог о проблемима с комарцима у суду

У саопштењу НУНС је навео да у у петак 9. маја, по налогу председника Привредног суда Станимира Марковића, обезбедјење није дозволило извештачима Б92 да удју у зграду и сниме прилог о проблемима запослених са комарцима.

Новинар и сниматељ Б92 су се уредно најавили два дана раније и затражили разговор са судијом Марковићем који је и портпарол Привредног суда.

"Иако смо два дана пре тога уредно позвали суд и затражили изјаву председника Суда о проблему комараца, омаловажавали су нас тако што смо чекали три сата да бисмо добили изјаву, а онда су нам рекли да додјемо сутра. Сутрадан, рано ујутро, дошли смо и сачекали судију Марковића. Када је ушао у Суд, наредио је обезбедјењу да нас избаци из зграде", изјавио је за НУНС новинар Б92 Братислав Илић.

Председник Привредног суда је претходних дана о проблему комараца дао изјаве за три медија.

НУНС је навео да ће о дискриминацији медија у лесковачком суду информисати Министарство правде и Високи савет судства и да очекује да се судија Станимир Марковић јавно извини новинарима и РТВ Б92.


#   Лесковац   НУНС   протест   суд   новинари   комарци   Министарство правде   Братислав Илић   Високи савет судства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима